Artikeln innehåller reklamlänkar
Romantiska hotell för en weekend i Rom

Trattorior, vinbarer, historiska byggnader, mysiga gränder och lanternor; romantiken i Rom kan inte undgå någon. Oavsett om du älskar historia, konst, shopping, gourmetmiddagar och vin – eller helt enkelt bara din partner – är det här resmålet för er romantiska weekend.

Här har vi samlat några romantiska hotell  i Rom som passar perfekt för er långhelg, oavsett om ni vill slå på stora lyxtrumman eller åker på strikt budget. Håll tillgodo!

4 romantiska hotell i Rom

Hotel Palazzo Manfredi (länk till Hotels.com) – med utsikt över Colosseum

Femstjärniga hotellet Palazzo Manfredi är ett lyxigt hotell för den obotliga romantikern och har ett läge som slår de flesta. I vilket rum du än bor i har du nämligen utsikt över en av Roms mest sevärda sevärdheter: Colosseum.

Palazzo Manfredi har utsikt mot Colosseum från de romantiska hotellrummen.

Alla rum på hoteller har utsikt över Colosseum. Foto: Palazzo Manfredi

Takterrass på hotell med utsikt över Colosseum i Rom.

Utsikten från takterrassen. Foto: Palazzo Manfredi

Här kan du även ta plats på takterrassen och inta ditt morgonkaffe, eller varför inte en cocktail, på första parkett framför denna historiska och arkitektoniska skatt. Läget innebär dessutom att du slipper lägga onödig tid på transport.

Hotellet restaurang, Aroma, har dessutom tillägnats en stjärna i Michelinguiden. Badrock, tofflor och frukost ingår i (det rätt saftiga) priset.

Hotel Sant’Anselmo (länk till Hotels.com) – nära Circus Maximus

En kort promenad från den antika rännarbanan Circus Maximus ligger Hotel Sant’Anselmo. Här har du historiska sevärdheter inom räckhåll men bor samtidigt i ett lugnt och skönt område.

Inget rum är det andra likt på Hotel Sant’Anselmo. Du kan välja mellan rummen standard, ekonomi och deluxe utifrån det tema, och den budget, du önskar.

Ett ekonomirum på Hotel Sant'Anselmo i Rom.

Ett ekonomirum på Hotel Sant’Anselmo i Rom. Foto: Hotel Sant’Anselmo

The Westin Excelsior (länk till Hotels.com) – med möjlighet till kändisspaning

Lyxiga The Westin Excelsior bjuder på klassiskt vackra rum från tidigt 1900-tal och om du vill kan du ta med dig ditt husdjur utan att betala extra. Hotellet huserar även ett spa med ångbastu och inomhuspool.

Så här ser ett av rummen ut på The Westin Excelsior. Foto: The Westin Excselsior

The Westin Excelsior är beläget i området Via Veneto som spelade en framträdande roll i den klassiska filmen Det ljuva livet av Fellini. Här har världskändisar som Audrey Hepburn och Coco Chanel semestrat och det är inte helt omöjligt att du springer på en kändis även i dag. Hotellet ligger nära Roms största park Villa Borghese och promenaden dit bjuder på en rad olika sevärdheter.

Althea Inn Roof Terrace – hyllas av gästerna

”Pittoreskt”, ”personligt bemötande” och ”perfektion” är bara några av orden som hotellgästerna använder på TripAdvisor när de beskriver Althea Inn Roof Terrace. Omdömena är många – och odelat positiva.

Pittoreskt och romantiskt hotell i Rom med goda recensioner.

Förutom de fina rummen uppskattar gästerna hotellpersonalens personliga bemötande. Foto: Althea Inn Roof Terrace

Pittoreskt, mysigt och romantiskt hotell i Rom.

Utanför rummen finns stora, lummiga balkonger som är perfekta för ljumma kvällar och lite vin. Foto: TripAdvisor

Hotellet ligger centralt i det bevarade och lugna Testaccio-området som ligger nära såväl konstgallerier som fashionabla restauranger och barer. Den som tycker om att promenera kan ta sig till Colosseum, Circus Maximus och Piazza Venezia på ungefär 20 minuter, och om man tar tunnelbanan är det bara två stationer bort.

Trevlig resa!

Fler weekend-tips hittar du här:

8 billiga hotell i Amsterdam som gästerna älskar

9 härliga hotell i Lissabon – nära till både strand och stad

11 barnvänliga hotell i fantastiska Paris

Mest läst