Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

4 romantiska hotell för en weekend i Rom

11 apr, 2018 
AvSofia Börjesson
bästa hotell rom
Här hittar du tips på fyra mysiga hotell i Rom!
Sugen på en romantisk weekend? Strunta i Paris och åk till Rom i stället! Här finns mysiga gränder, vita dukar, god mat och dryck och en stor dos historia. Nedan listar vi alltifrån pittoreska budgethotell till superlyxiga spahotell som maxar romantiken på er resa.
Annons

Trattorior, vinbarer, historiska byggnader, mysiga gränder och lanternor; romantiken i Rom kan inte undgå någon. Oavsett om du älskar historia, konst, shopping, gourmetmiddagar och vin – eller helt enkelt bara din partner – är det här resmålet för er romantiska weekend. På Femina hittar du också tips på bra hotell i Amsterdam. Och om du är sugen på en weekend till Lisabon, hittar du tips på bra hotell i Lisabon här.

Bästa hotellen i Rom 2023

  • Hotell i Rom när Colosseum, Hotel Palazzo Manfredi
  • Hotell i centrala Rom, Hotel Sant' Anselmo
  • Mysigt hotell i Rom, The Westin Excelsior
  • Hotell med pool i Rom, Althea Inn Roof Terrace

Här har vi samlat några romantiska hotell i Rom som passar perfekt för er långhelg, oavsett om ni vill slå på stora lyxtrumman eller åker på strikt budget. Håll tillgodo!

Tips på 4 bra och romantiska hotell i Rom

Ska du åka till Rom med någon du håller kär? Här är fyra mysiga och romantiska hotell som kommer att göra succé på er romantiska weekend.

Psst! Här hittar du också en lista med barnvänliga hotell i Paris.

1. Hotel Palazzo Manfredi – med utsikt över Colosseum

Femstjärniga hotellet Palazzo Manfredi är ett lyxigt hotell för den obotliga romantikern och har ett läge som slår de flesta. I vilket rum du än bor i har du nämligen utsikt över en av Roms mest sevärda sevärdheter: Colosseum.

Annons
tips på bra hotell i rom hotel palazzo manfredi
Alla rum på hoteller har utsikt över Colosseum. Foto: Palazzo Manfredi
tips på bra hotell i rom nära colosseum
Utsikten från takterrassen. Foto: Palazzo Manfredi

Här kan du även ta plats på takterrassen och inta ditt morgonkaffe, eller varför inte en cocktail, på första parkett framför denna historiska och arkitektoniska skatt. Läget innebär dessutom att du slipper lägga onödig tid på transport.

Annons

Hotellet restaurang, Aroma, har dessutom tillägnats en stjärna i Michelinguiden. Badrock, tofflor och frukost ingår i (det rätt saftiga) priset.

2. Hotel Sant' Anselmo – nära Circus Maximus

En kort promenad från den antika rännarbanan Circus Maximus ligger Hotel Sant’Anselmo. Här har du historiska sevärdheter inom räckhåll men bor samtidigt i ett lugnt och skönt område.

Inget rum är det andra likt på Hotel Sant’Anselmo. Du kan välja mellan rummen standard, ekonomi och deluxe utifrån det tema, och den budget, du önskar.

tips på bra hotell i rom hotel sant anselmo
Ett ekonomirum på Hotel Sant’Anselmo i Rom. Foto: Hotel Sant’Anselmo

3. The Westin Excelsior – med möjlighet till kändisspaning

Lyxiga The Westin Excelsior bjuder på klassiskt vackra rum från tidigt 1900-tal och om du vill kan du ta med dig ditt husdjur utan att betala extra. Hotellet huserar även ett spa med ångbastu och inomhuspool.

Annons
tips på bra hotell i rom the westin excelsior
Så här ser ett av rummen ut på The Westin Excelsior. Foto: The Westin Excselsior

The Westin Excelsior är beläget i området Via Veneto som spelade en framträdande roll i den klassiska filmen Det ljuva livet av Fellini. Här har världskändisar som Audrey Hepburn och Coco Chanel semestrat och det är inte helt omöjligt att du springer på en kändis även i dag. Hotellet ligger nära Roms största park Villa Borghese och promenaden dit bjuder på en rad olika sevärdheter.

4. Althea Inn Roof Terrace – hyllas av gästerna

”Pittoreskt”, ”personligt bemötande” och ”perfektion” är bara några av orden som hotellgästerna använder på TripAdvisor när de beskriver Althea Inn Roof Terrace. Omdömena är många – och odelat positiva.

Annons
tips på bra hotell i rom althea inn roof terrace
Förutom de fina rummen uppskattar gästerna hotellpersonalens personliga bemötande. Foto: Althea Inn Roof Terrace
tips på bra lummig balkong hotell i rom
Utanför rummen finns stora, lummiga balkonger som är perfekta för ljumma kvällar och lite vin. Foto: TripAdvisor

Hotellet ligger centralt i det bevarade och lugna Testaccio-området som ligger nära såväl konstgallerier som fashionabla restauranger och barer. Den som tycker om att promenera kan ta sig till Colosseum, Circus Maximus och Piazza Venezia på ungefär 20 minuter, och om man tar tunnelbanan är det bara två stationer bort.

Trevlig resa!

5 saker hotellpersonalen stör sig på att du görBrand logo
5 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör
Annons