spaguide-host-2020-elle
8 HÄRLIGA SPA STRAX UTANFÖR STOCKHOLM
Slå på ljud

Hör du till dem som älskar hösten eller hatar den? Oavsett så finns det en aktivitet som passar alla (om plånboken tillåter såklart) – ett besök på ett riktigt mysigt spa.

Besök ett mysigt spa i höst

Vi har listat de span som är perfekta att besöka under just den här årstiden. Här nedan hittar du bland annat mysiga brasrum, rum med ljusterapi och uppvärmda utomhuspooler nära naturen:

Orbaden spa och resort

en pool med utsikt över en sjö

Njut av utsikten och den friska luften på Orbaden spa och resort.

I Hälsingland hittar du Orbaden spa och resort. Här kan du njuta i deras uppvärmda utomhuspool med utsikt över den fantastiska naturen – som ju är extra magisk just på hösten. Det finns även bastu och en mängd olika behandlingar du kan unna dig.

Orbaden har stort fokus på att finna lugnet i naturen, och runt om hotellet finns det en mängd fina vandringsleder som leder rakt ut i skogen. Du kan även följa med på en av deras bergsvandringar där du får tillbringa en natt i Lofthuset som är beläget på en bergsslutning med utsikt över hela skogen och Ljusnans dalgång. Perfekt på hösten när naturen är som allra vackrast.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Asia spa – Varbergs Stadshotell

en pool inomhus

Infinity pool – här kan du få massage vid olika stationer i poolen.

I hjärtat av Varberg ligger Asia spa, en oas inspirerad av Japan. Här kan du njuta av flera olika sorters bastubad, varma källor och pooler med inbyggda massagestationer. För den som vill lyxa till det extra mycket finns det en mängd olika behandlingar och härliga oljemassager att välja mellan.

ett rum helt i vitt

Ljusterapirummet på Asia spa i Varberg.

De har även ett ljusterapirum helt klätt i vitt speciellt till för de som lider av höst- och vinterdepression. Den som känner av bristen på ljus och D-vitamin har här ett perfekt ställe att inhämta energi från. Här laddar du batterierna i behaglig värme och kan samtidigt lyssna på meditation eller ljuv musik i hörlurar.

Södra Berget

en pool inomhus med en brasa som brinner vid sidan

Pool med mysig brasa och utsikt över Sundsvall.

I Sundsvall hittar du Hotell Södra Berget. Hotellet har fyra stjärnor och erbjuder ett varmt och mysigt spa med ansiktsbehandlingar, massage, bubbelpool, bastu samt utsikt över hela Sundsvall. Här är du omgiven av norrländska skogar, berg och hav, och i det 1300 kvadratmeter stora spat finns det flera mysiga hörn perfekt att hänga i under ruggiga höstdagar.

The Nest – Downtown Camper

ett mysigt spa med bastu och stolar utanför

I The Nest hittar du denna fantastiska bastu.

Mitt i Stockholm ligger hotellet Downtown Camper med den underbara spa-avdelningen The Nest. Här finns bastu, spabehandlingar, upplevelseduschar och relaxrum. Spat är känd för sin lyxiga takpool som är uppvärmd och går att använda året runt. I receptionen kan du köpa spa-produkter att använda själv samtidigt som du njuter av den härliga utsikten över stadsdelen Gamla Stan.

Storhogna högfjällshotell & spa

en pool

I Vemdalen kan du njuta av ett riktigt varmt och mysigt spa.

Storhogna högfjällshotell & spa ligger vackert beläget i Vemdalen och har sin högsäsong under vintern. Men spat passar utmärkt att besöka även på hösten då du kan avnjuta deras vedeldade bastu, utomhuspool, kallbad samt brasrum.

En brasa och två sängar

Ligg i sängen och njut av den öppna spisen.

Foto: TT, Varbergs Stadshotell, Storhogna högfjällshotell & spa, Downtown Camper, Södra Berget, Orbaden spa och resort

LÄS MER:

5 trender hösten 2020 – trendrapport från 3 days of design

Lämna stan i höst – 10 mysiga weekendresor i Sverige!

Mest läst