Artikeln innehåller reklamlänkar
downton abbey hotell

Den omåttligt populära brittiska dramaserien Downton Abbey är minst lika omtyckt på grund av sina pampiga godsmiljöer, tidsenliga kläder som för sina spännande intriger. Den 13 september har långfilmen Downton Abbey svensk biopremiär och vi får än en gång återse familjen Crawley. Men om du inte nöjer dig med att låta din Downton Abbey-vurm stanna i biosalongen kan du bege dig till den brittiska landsbygden, där flera vackra herrgårdshotell stillar suget efter 20-talsadelns överdådiga atmosfär.

Slottet Highclere Castle i Hampshire där serien spelades in är privatägt av familjen Carnavon som hyrde ut slottet till inspelningarna. Tyvärr går det inte att boka en natt i Highclere Castle, men som tur är finns det massor av Downton Abbey-pampiga slott i Storbritannien som tar emot nattgäster.

Här är 6 brittiska hotell med Downton Abbey-känsla:

Lewtrenchard Manor, Devon

brittiska herrgårdshotell

Känn historiens vingslag på Lewtrenchard Manor i Devon, en 1600-talsherrgård där tidigare ägare – däribland en hertig – sägs spöka än idag. Det familjeägda hotellet är beläget i en avskild dal omgiven av gröna kullar och betande boskap. Herrgården är fylld av historiska porträtt, eleganta träpaneler och engelska tapeter, med en imponerande vinkällare och en närproducerad meny.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

 

Gravetye Manor, Sussex

brittiska herrgårdar hotell

Känd för sin fantastiska trädgård ligger den elisabetanska herrgården Gravetye Manors omsluten av grönska på den brittiska landsbygden i Sussex, bara 5 mil från London. Hotellet har en luxuös Michelinrestaurang och 17 sovrum som är namngivna efter olika träd som växer i trädgården. Känns priset för en övernattning för styvt kan du alltid kika förbi på en afternoon tea och ta en promenad i de blomstrande omgivningarna.

Läs mer och boka här.

 

Lords of the Manor, Cotswolds

herrgård storbritannien

Bo som en engelsk lady i natursköna Cotswolds, där flera kungligheter och celebriteter äger hus. Den vackra 1600-talsbyggnaden inhyser 26 hotellrum som alla är individuellt inredda i lantlig, engelsk stil. Den flerfaldigt prisbelönta restaurangen Atrium at Lords of the Manor, som endast har 14 sittplatser, serverar en lyxig avsmakningsmeny och frukosten avnjuts lämpligast med utsikt över den prunkande trädgården.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

Cliveden House, Berkshire

herrgårdar storbritannien

Femstjärniga Cliveden House på Themsens strand i Berkshire – bara 20 minuter från Heathrow! – är en pampig herrgård fylld av rustningar, öppna spisar, antikviteter och edvardiansk elegans. Hotellet rymmer även ett luxuöst spa med utomhuspool – och en takterass med panoramavyer över den vidsträckta trädgården.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

Ballathie House Hotel, Skottland

Ballathie House

Vid floden Tay i Skottland ligger 1800-talshuset Ballathie House, avskilt beläget nära golfbanor, fiskevatten och vandringsleder. Den slottsliknande herrgården med sina tinnar och torn har 41 unika rum, varav 25 ligger i den ståtliga huvudbyggnaden där du bor bland statyer, guldinramade målningar, eldstäder och klämtande gamla klockor. Drottningmodern Elizabeth ska dessutom ha kommit hit på fest, för närmare 100 år sedan.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

Hambleton Hall, Rutland

Hambleton Hall storbrittanien

Den välskötta trädgården med utomhuspool och den välrenommerade restaurangen, som haft en Michelinstjärna sedan 1982, är bara två anledningar att besöka Hambleton Hall – en praktfull herrgård med anor från 1881. Med sitt sjönära läge och sin välfyllda vinkällare är den ett himmelrike för den historiskt intresserade livsnjutaren.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

 

Läs även:

5 slottshotell som är perfekta för en romantisk weekend

7 vackra svenska slott som är värda ett besök

Se trailern till den nya Downton Abbey-filmen

Mest läst