Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 härliga staycations i Stockholm

04 jun, 2020 
AvRebecca Wictor
Staycation i Stockholm
Det är dags att upptäcka närområdet i sommar. Och det finns så många fantastiska platser att besöka, om du bor i eller runt om Stockholm. Här listar vi 7 favoriter vi gärna återvänder till, om och om igen.
Annons

Att stå över utlandssemestern eller resan till sommarstugan som ligger långt bort behöver inte betyda att du inte kommer kunna njuta av din ledighet i sommar. Sverige är fantastiskt och fullt av små smultronställen! Inte minst för dig som bor i eller strax utanför Stockholm.

7 härliga hotell i och runtom Stockholm

Upplev pampig slottsmiljö, lyxig innerstadspuls eller havsnära miljöer på hemmaplan. Det är bara att scrolla ner och hitta dit favoritställe, för här är våra bästa tips för en grym staycation i sommar.

1. Gripsholms värdshus, Mariefred

Gripsholms världshus

45 minuter från Stockholm ligger Mariefred och Sveriges äldsta värdshus. En idyllisk miljö med utsikt över slottet och Mälaren. Hit kan man åka för en mysig staycation, bo i eleganta rum och vistas i historisk miljö. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

Annons

2. Görvälns Slott, Järfälla

Görvälns Slott

Mitt i ett naturreservat ligger boutiqehotellet Görvälns slott. Varje rum är unikt inrett och restaurangen har blivit känd för sin goda mat. Du behöver bara resa 30 minuter från Stockholm för att nå denna pärla. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

3. Häringe Slott, Västerhaninge

Häringe Slott

Söder om Stockholm ligger detta underbara hotell med stor pool och tillhörande bar för den som vill slappa. Men de erbjuder även en hel del aktiviteter, som närhet till golfbana och konstutställningar. Gillar du spänning kan du delta i en middag som går ut på att lösa ett mystiskt slottsmord! Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

Annons

4. Yasuragi, Saltjö-Boo

Yasuragi

Yasuragi ett riktigt lyxigt hemester-val. Upplev japansk design, miljö och bad, stillhet och harmoni strax utanför Stockholms city. På sommaren anpassar man dessutom anläggningen så att barn även ska känna sig välkomna. Så perfekt både med eller utan barn. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

5. Ulfsunda slott, Bromma

Ulfsuna Slott

Det är svårt att tro, men Ulfsunda slott ligger bara 15 minuter från city! Här hittar du en avkopplande miljö med närhet till vatten och natur. Missa inte deras vinkällare som har en imponerande samling årgångsviner och champagne, perfekt att besöka efter att du njutit av maten i deras välkända restaurang. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

Annons

6. Blique By Nobis, Stockholm

Blique Hotel

Bor du i eller utanför Stockholm och vill uppleva stadspuls och innerstadsliv så är Blique ett bra val. Här kan du mer än bara övernatta. Njut av streetfood och goda cocktails på gården, och missa inte deras underbara rooftop-bar med utsikt över hela staden och riktigt mysiga fåtöljer att slappna av i. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

7. Skytteholm hotell & konferens, Ekerö

Skytteholm staycation Ekerö

Ett hotell strax utanför stan i underbar miljö, med närhet till hav och otrolig natur. En plats för alla, till och med hundägare får ta sig sina fyrbenta vänner hit. Missa inte deras goda fika, med klassiska svenska bakverk och bullar. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

LÄS MER:

Annons