Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 varma och soliga resmål för semestern i höst

07 aug, 2019 
AvNanna von Knorring
Ska du inte ha semester förrän i höst och är ute efter en resa till värmen? Här tipsar vi om sju härliga resmål där solen värmer långt in på hösten.
Annons

Förläng sommaren med en resa till en ort där solen och värmen dröjer kvar betydligt längre än i Sverige. Stadssemester, strand eller kanske en roadtrip med flera fina stopp på vägen? Europa är fyllt av spännande destinationer för alla smaker.

Tips! Många av resmålen nås med tåg på några dagar och genom att lägga ett par dagar på tågresande gör du inte bara en insats för miljön – du får dessutom ett äventyr på vägen till ditt resmål.

Här tipsar vi om sju resmål där värmen stannar lite längre:

1. Korsika, Frankrike

Korsika bjuder på sol och värme i höst
Foto: TT/Shutterstock

På vackra Korsika finns kultur och historia, bildsköna stränder, härliga turkosa badvikar och flera orter som är värda ett besök. Här bjuder man på det lokalproducerade med stolthet och ön lämpar sig utmärkt för den som vill bila eller cykla under semestern.

Annons

Medeltemperatur dagtid i oktober: 20 grader

2. Costa Brava, Spanien

Costa Brava bjuder på sol och värme i oktober
Foto: TT/Shutterstock

Från franska gränsen ner till Barcelona i söder ligger Costa Brava – ett utmärkt stopp på roadtrippen när man vill ha sol, värme och dopp i havet på schemat. Här finns Salvador Dalís museum för den konstintresserade samt flera vackra orter, däribland Tossa de Mar som kallas “Det blå paradiset”.

Medeltemperatur dagtid i oktober: 21 grader

3. Rom, Italien

Rom är varmt och soligt hela hösten
Foto: Unsplash

Kombinera storstadssemester med sol och värme i höst. I Rom räcker det med saker att se, göra och inte minst att äta. Njut av gelato, en slice pizza eller en aperol spritz i svensk sommarvärme.

Annons

Medeltemperatur dagtid i oktober: 22 grader

4. Madeira, Portugal

Madeira är ett varmt resmål året om
Foto: TT/Shutterstock

“Atlantens pärla” bjuder på ett behagligt klimat året runt. Dessutom finns här ett rikt restaurangliv för den som vill njuta av riktigt god mat på semestern. Förutom stad och strand finns även skogar och berg att utforska på ön.

Medeltemperatur dagtid i oktober: 23 grader

5. Dubrovnik, Kroatien

Besök Dubrovnik i höst – sol och värme i Europa
Foto: Unsplash

Sommarfavoriten Dubrovnik är ett säkert kort även i höst om du är ute efter mild värme, sol och stadssemester kombinerat med några dopp i Medelhavet. Dessutom ligger Dubrovnik smidigt till om du vill göra en roadtrip runt i Kroatien eller till grannarna Montenegro och Bosnien.

Annons

Medeltemperatur dagtid i oktober: 19 grader

6. Marrakech, Marocko

Marrakech bjuder på värme i september, oktober och november
Foto: TT/Shutterstock

Besök Yves Saint Laurent muséet, shoppa lokalt och bo på en traditionell riad. Njut av allt varma Marrakech har att erbjuda – eller varför inte bo utanför staden om det är total avslappning och resortkänsla du vill ha?

Medeltemperatur dagtid i oktober: 26 grader

7. Amalfikusten, Italien

Amalfikusten är inte lika turistät under hösten
Foto: Unsplash

Det är fortfarande varmt på Amalfikusten långt in på hösten. Dessutom övergår högsäsongen till lågsäsong och turistmassorna skingras, vilket innebär att det är betydligt behagligare att utforska den vackra kustremsan som Amalfi utgör.

Medeltemperatur dagtid i oktober: 22 grader

Källa: Medeltemperatur hämtad från Tui, Solresor och Apollo

Läs mer:

Annons