Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

7 weekends nära Stockholm – från romantiska hotell till spalyx

16 feb, 2018 
AvNanna von Knorring
Du behöver inte åka långt för en avkopplande weekend på hotell eller spa. Lite fredagslyx eller borta hela helgen – alternativen är många. Här tipsar vi om sju härliga weekends nära Stockholm.
Annons

Förgyll en vanlig helg med en staycation – eller varför inte fira bemärkelsedagen med att ta in på ett romantiskt hotell? Unna dig en weekend utanför stadens vimmel för att koppla av ordentligt.

Här listar vi sju weekendtips nära Stockholm – från slott och spa till herrgårdar:

En pärla vid Mälarens strand i Mariefred, endast 45 minuter från Stockholm. Gripsholms värdshus är ett av Sveriges äldsta värdshus och har 46 unika rum. Vill du sätta guldkant på helgen finns lyxiga rum med allt från jacuzzi till kakelugn.

Foto: Gripsholms värdshus

Res till Japan över helgen. Hotellrummen på Yasuragi i Nacka är inredda i japaninspirerad stil och det finns bad, spa, olika yoga- och meditationsaktiviteter samt spabehandlingar att njuta av. I anslutning till hotellet och badet finns även tre restauranger som är inspirerade av det japanska köket.

Annons
Foto: Yasuragi

En weekend blir inte mer romantisk än på ett slottshotell. Rånäs Slotts vackra interiörer, slottspark och sjöbastu med spa-pooler vid sjön erbjuder en avkopplande miljö för en helg. Lyxa till det med champagne, njut av afternoon tea och ät en fredagsmiddag på slottet istället för hemma i soffan.

Foto: Rånäs Slott

45 minuter utanför Stockholm ligger pittoreska Krägga Herrgård i Bålsta. Njut av en helg med långsamma morgnar och frukostbuffé – eller unna dig en spahelg med jacuzzi, bastu och afternoon tea. Den vackra naturen runtomkring herrgården passar även perfekt för lugna promenader oavsett årstid.

Annons
Foto: Krägga Herrgård

Boutiquehotellet Görvälns Slott är vackert beläget vid Mälaren och endast 30 minuter från Stockholms innerstad. Här kan du ligga i de sköna hotellsängarna hela helgen, ta en promenad i det vackra slottsområdet eller äta middag på den prisbelönta slottsrestaurangen. Alla rum är personligt inredda i pampig stil med mycket guld och genomtänkta detaljer.

Foto: Görvälns Slott

Sugen på ett dopp i poolen, bowling eller brunch? 25 minuter från Stockholm ligger Häringe slott som bjuder in till långsamma morgnar på hotellrummet, aktiviteter i mängder och en Instagram-vänlig pool. Här anordnas även specialweekends med tema som träning, slottsmord och paranormal weekend.

Annons
Foto: Jenny Drakenlind/Häringe Slott

Pittoreska Wreta Gestgifveri ligger i Ålberga mellan Norrköping och Nyköping, endast 30 minuter från Stockholm och med närhet till Kolmården. Hotellet, som är ett av Sveriges äldsta, har individuellt inredda rum i herrgårdsstil. Njut av eftermiddagsfika när du anländer och unna dig en stund i bastun och jacuzzin ute i trädgården innan middagen.

Foto: Wreta Gestgifveri

Läs även:

7 härliga spa nära Stockholm

Annons