London är ett av svenskarnas populäraste resmål året om – och särskilt härlig är ju staden under sommarhalvåret när man kan njuta av staden i solljus. Varför inte ta en drink på en takbar och se hela staden på en gång?

Här listar vi åtta takbarer för dig som vill njuta av en drink samtidigt som du blickar ut över vackra London.

1. The Boundary

Upplev en touch av Medelhavet uppe på The Boundarys takterrass. Här serveras grillat, sallader, tilltugg och drinkar tillsammans med en utsikt över Londons tak. The Boundary passar vid alla väder tack vare sitt uppvärmda orangeri som är öppet året om, men det finns även en takterrass för den som vill sitta utomhus när solen skiner.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Adress: 2-4 Boundary Street
Hemsida här.

2. Queen of Hoxton

En trendig takbar i Shoreditch som har tema enligt säsong och är öppet året runt. I sommar har takbaren blivit ”Lost Vegas” med bland annat spelmaskiner och ett kapell. Här anordnas en rad olika aktiviter, work shops och andra evenemang på allt från tema musik och film till hållbarhet.

Adress: 1 Curtain Road
Hemsida här.

3. Netil360

I Hackney ligger takbaren Netil360 som, precis som namnet avslöjar, erbjuder 360-gradersvy över London. Här är alla ledigt klädda, hundar är välkomna och det serveras lokal öl, sprit och cider, men även viner från hela världen. Netil360 tar inga bokningar och är öppet från april till december.

Adress: 1 Westgate street
Hemsida här.

4. Rumpus Room

På hotellet Mondrian London på Southbank finns takbaren Rumpus Room som erbjuder en vacker vy över Themsen, brittisk-amerikanska drinkar och musik. Här kan du sitta såväl inomhus som utomhus och den eleganta interiören går i sammet och mässing med en touch av grönska.

https://instagram.com/p/BhWO_EnACMS/?taken-by=rumpusroomldn

Adress: 20 Upper Ground
Hemsida här.

5. The Rooftop at Trafalgar St James

Ta en drink med utsikt över Trafalgar square och centrala Londons vackra vyer. The Rooftop på hotellet Trafalgar St James passar för en drink året om tack vare värmelampor, mysiga plädar samt att terrassen både har delar som är takbelagda och som är al fresco.

Adress: 2 Spring Gardens
Hemsida här.

6. Aviary

På Finsbury Square ligger Aviary som har både restaurang och bar på sin takterrass. Här kan du njuta av cocktails i en elegant, men samtidigt avslappnad miljö tio våningar upp. I sommar anordnar Aviary dessutom flertalet yoga-, boxnings- och balettklasser för den som vill svettas under bar himmel.

Adress: 22-25 Finsbury Square
Hemsida här.

7. Sky Garden

Sky Garden är en populär destination uppe på 35:e våningen i skyskrapan 20 Fenchurch Street. Här finns en trädgård som är öppen för alla, två barer, tre restauranger samt en fantastisk utsikt från en takterrass. Njut av musik, mat, drinkar och grönska ovanför centrala Londons takåsar.

Adress: 1 Sky Garden Walk
Hemsida här.

8. Bar Elba

Vid Waterloo station ligger Bar Elba med utsikt över Londons siluett. Inspirationen till takbaren kommer från den italienska ön Elba utanför Toscana, som Napoleon Bonaparte bodde på. Det är granna färger, ljusslingor, feststämning, sociala ytor och god dricka som gäller på Bar Elba där mottot lyder ”liberté, egalité, rosé”.

Adress: 109-117 Waterloo Road
Hemsida här.

Läs också:

Bästa beautyshoppingen i London

10 vackraste restaurangerna – i världen

Inredningsbutikerna i Paris som definitivt är värt ett besök

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Mest läst