tips på hotell i paris

I ett av världens mest populära weekendresmål finns det givetvis hundratals hotell att välja mellan. Med hjälp av The Telegraphs omfattande utvärdering av hotell i Paris har vi samlat sju trendiga hotell att besöka nästa gång du är i staden.

7 bra hotell i Paris – perfekt för en weekend:

1. Le Roch Hotel & Spa

Foto: Le Roch

Den stilrena byggnaden är designad av Sarah Lavoine. Hotellet rymmer 37 rum och sviter där de sistnämnda har ett privat hamambad i rummet. Sammetsklädda möbler, stora fönster och ett imponerande ljusinsläpp får den som besöker Le Roch.

2. Hotel Providence

I Hotel Providence är varenda detalj noga utvald av Pierre Moussié, den kreativa hjärnan bakom flera omtalade bistron i Paris så som Le Floréal och Chez Jeannette. Även hans fru Elodie och deras vän Sophie Richard står bakom inredningen. Hotellet rymmer 18 rum som var och en har en sådan stilmedvetenhet att gäster i många fall kan ha svårt att välja bort en kväll på rummet för att istället se Paris.

3. Hotel Plaza Athenee

Hotel Plaza Athenee ligger på en av stadens mest fashionabla adresser med butiker som Dior, Chanel och Louis Vuitton som grannar. Från några av rummen går Eiffeltornet att se och i rum 888 finns inte bara ett panoramafönster utan även ett teleskop att använda för att se mer av tornet.

4. Hotel Particulier Montmartre

Ett noga gömt hotell med en historisk och exklusiv, nästan pirrande känsla. Hotellet var tidigare ett privat hem för familjemedlemmar från släkterna Hermès och Rothschild vilket märks i charmen i rummen. De fem olika sviterna har vitt skilda stilar vilka kan vara bra att ha tittat på innan du bokar.

5. Hotel Panache

Personerna bakom interiören på Hotel Panache är Dorothée Meilichzon och Adrien Gloaguen, två unga stylister som väntas bli stora namn i framtiden. Hotellet har en modernare stil än många andra hotell i Paris med klyftiga detaljer, intressanta mönster och nyfikna färgval.

6. Sofitel Paris le Faubourg

Foto: Daily Mail

Hotellet ligger på en lugn gata med bara några minuters avstånd till Tuilerieträdgården, Louvren och Champs-Élysées. Hotellets publika områden så som lobbyn, restaurangen, uteplatsen och biblioteket är designat av Didier Gomez. De 147 rum som finns i hotellet har precis blivit renoverade, även dem av samma designer.

7. Le Meurice

Foto: Le Meurice

Hotellet har 160 rum där sviterna är större än de flesta av lägenheterna i Paris. De kommer också med en stor walk-in-closet för den som önskar det. Bildkonstnären Salvador Dali bodde ofta här och hade gärna med sig sina ozeloter. Tydligt är att hans vana att ta med sig husdjur har satt sig i hotellets tolerans för fyrbenta gäster då de är mer än välkomna och kan även tas om hand av hotellets personal.

Läs även

Paris vackraste caféer och restauranger – 8 tips!

Här finns solen i höst – 7 varma weekends i Europa

Ta med dig hunden på en weekend – här är 7 hundvänliga hotell

Letar du hotell? Hyr ett kändishus istället!

Mest läst