kvinna badar i pool med utsikt

Vi gillar alla att få mer än vi betalat för eller ännu bättre att få saker gratis. Här är sex bjussiga tips från hotellbranschen som kommer att göra din hotellvistelse så mycket bättre.

1. Boka inte online

Sök i stället efter de bästa priserna på nätet och kontakta sedan hotellet direkt, de kommer att försöka matcha priset från den billiga bokningssajten. Varför spelar det roll? Jo, för när hotellet fördelar rummen kommer den som betalat minst att få det sämsta rummet. Och bokar du via en tredje part så drar hotellet slutsatsen att du inte är en trogen kund och de behöver inte bry sig om du kommer tillbaka eller ej. Det kan också vara betydligt krångligare att avboka via en sajt än om du har bokat direkt på hotellet.

2. Boka när det är lågsäsong dit du ska

Om du ska resa utomlands och är flexibel med datumen så skadar det inte att ta reda på när det är lågsäsong i just det land du ska till. Reser du till USA till exempel, är ett hett tips att åka under familjehögtider som Thanksgiving eller Memorial Day, då är de flesta amerikaner hemma och firar med sina familjer. När många hotell står tomma kan du få fina rum till riktigt bra priser. Jackie Elizabeth Callaway som jobbar som hotellreceptionist, avslöjar på sajten Quora, att hon nästan alltid uppgraderar gäster som frågar de dagar då hotellet har få gäster. Det beror på att de inte behöver oroa sig för att ge bort någon annans rum, säger hon.

3. Var trevlig mot personalen

Det som för dig är första dagen på din efterlängtade solsemester är bara en en vanlig knegardag för hotellets personal. Många inom resebranschen jobbar hårt och möter dagligen mer eller mindre trevliga semesterfirare. Att vara trevlig blir aldrig omodernt, det fungerar över hela världen och det ökar din chans att få det du ber om.

4. Dricksa för en uppgradering

Det är vanligt att personalen i receptionen får tio procent på varje rumsuppgradering de får sina gäster att göra, avslöjar före detta receptionschefen John Campagna på sajten Quora. Om en uppgradering kostar tusen kronor så får receptionisten en hundralapp. Men om du i stället erbjuder det dubbla i dricks och ber om ett bättre rum så kan det mycket väl gå vägen och du sparar hundralappar. Det här fungerar bättre på små hotellkedjor där de inte är så noga med reglerna.

5. Säg att det är din bröllopsdag

Att fråga efter en uppgradering utan att ange en orsak kan fungera, men du riskerar också att personalen uppfattar dig som en krävande gäst.

Att säga att det är din partners födelsedag eller att ni är på smekmånad är en klassiker som faktiskt fungerar. Hotell älskar när folk associerar deras hotell med roliga händelser som jubileum och födelsedagar. Se till att meddela hotellet redan när du bokar så har de tid på sig att förbereda något åt er. Om ni inte får ett finare rum så får ni med stor säkerhet blommor, lite choklad eller en flaska champagne.

6. Boka hotell i affärsdistrikt

Stora städer som New York, Shanghai och Buenos Aires har många jobbresenärer och hotell i affärsdistrikten erbjuder ofta bra priser på helgerna när företagsresenärerna åkt hem. Utnyttja det!

Trevlig resa!

Läs mer:

Därför ska du lägga en sko i hotellets värdeskåp

Därför ska du aldrig använda hotellets vattenkokare

Inred som på Sveriges trendigaste hotell – så skapar du stilen

 

Mest läst