Välj rätt plats på flyget

Det kan vara svårt att komma till ro och få sömn på ett flyg, men det kan också vara väldigt viktigt för att komma fram utvilad och slippa jetlag. Det finns mycket som kan störa sömnen ombord på ett flygplan – allt från gråtande barn och spring i mittgången till oljud och turbulens.

Men vilken plats du väljer på flygplanet kan göra stor skillnad enligt flygplansinredaren Ron Soret vid AERIA Luxury Interiors. För Mail Online berättar han att den bästa platsen för att kunna sova är längst fram i planet.

”Den främre delen av kabinen är oftast den mest bekväma. Turbulens känns i hela flygplanet men är mildare i den främre delen”, säger Ron Soret till Mail Online.

Det beror enligt honom på att flygplansvingarna håller flyget i balans och säten nära dem därför har mildare turbulens. Enligt Ron Soret tenderar den främre delen av planet även att vara tystare, eftersom den del av flygplanskabinen som är bakom flygplansmotorerna ofta är bullrig.

Läs även: Detta avslöjar platsen du väljer på flyget om din personlighet

När det kommer till själva stolen man väljer ska man undvika sätet i mitten av en rad, menar Ron Soret som själv föredrar stolen intill mittgången för dess bekvämlighet. Enligt honom får man mer plats för benen och har även närmare till sin väska om den i luckan ovanför.

Det finns dock nackdelar med att sitta vid mittgången – speciellt om du vill sova. Rör det sig om ett längre flyg kommer du få stiga upp i tid och otid för att låta dina medpassagerare gå på toaletten, något som garanterat förstör sömnen. Därför är fönsterplatsen att föredra om du vill sova på flygplanet. Vid fönstret kan du dessutom luta huvudet mot väggen, så du slipper nicka till och hamna på din okände grannes axel.

Om du inte har möjlighet att välja en plats vid fönstret eller i den främre delen av flygplanet tipsar Ron Soret om att ta med sig hörlurar, en filt och en kudde för att kunna avskärma dig från oljudet omkring dig och få det så bekvämt som möjligt.

Läs även:

12 tips som hjälper dig att sova på flyget

11 tips som underlättar flygresan med barn

Foto: IBL/Shutterstock