Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Flygvärdinnans smarta knep när väskan väger för mycket

11 nov, 2021 
Det har hänt många – på flygplatsen upptäcker du att du har packat väskan för tungt, och måste betala övervikt.
Nu berättat en flygvärdinna om ett smart knep för att få med all packning utan att betala mer.
”Det här knepet fungerar bäst när du reser hem från semester”, säger hon.
Annons
5 saker flygpersonalen stör sig på att du görBrand logo
5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

Du är på väg hem från en härlig semester med mycket shopping, men inser på flygplatsen att din väska numera väger för mycket, vilket gör att du måste betala mer för att få på väskan på planet. Vad ska du göra? Med ett enkelt knep går det att lösa så att du får med dig all din packning, utan att det kostar en krona.

Flygvärdinnan Kat Kamalani ger sitt bästa tips i en video på sociala medier-appen TikTok, som sajten Daily Star har lyft, och allt du behöver är ett vanligt örngott.

Annons

Kamalani jobbar som flygvärdinna på ett amerikanskt flygbolag, och menar att örngottet är viktigt att ha med sig i packningen som en livlina vid för tung väska.

– Det här reseknepet kan rädda dig om ditt bagage någonsin är för tungt när du reser. De här knepet fungerar bäst när du reser hem från semester, säger hon och fortsätter:

– Du vill alltid ha med dig ett örngott i väskan för om dina väskor väger för mycket kan du fylla örngottet med kläder och ta ombord det som en kudde på planet. Det här är ett riktigt avgörande knep för att undvika böter för tunga väskor.

Flygvärdinnans knep väcker känslor

Klippet har nu fått många att reagera, och de flesta är tacksamma över det smarta knepet.

”Det här är genialt! Räknas det som ett personligt föremål?” undrar en person.

”Jag har faktiskt med mig två örngott så jag kan stoppa kläder i den ena och sen stoppa den öppna sidan i det andra örngottet. Det ser verkligen ut som en kudde”, säger en annan.

Annons

Alla är dock inte positivt inställda.

”Jättebra precis vad jag vill, behöva sitta bredvid en person med smutskläder som kudde, det kommer lukta gott lol”, skriver en person ironiskt.

”Tyvärr ser de kudden som ett handbagage. När jag hade en riktig kudde med mig tvingade de mig att lägga den i handbagaget, men det var ett budgetflyg”, varnar en annan.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons