Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Över 65 och trött på livet? Nu kan du vinna ett sabbatsår på resande fot

09 jun, 2021 
AvEmma Castman
Drömmer du om fly verkligheten för en stund? Då ska du definitivt läsa vidare! Nu kan du nämligen vinna ett sabbatsår.
Annons
Så varvar du ner inför semesternBrand logo
Så varvar du ner inför semestern

Visste du att nästan en fjärdedel av svenska äldre (22 procent) vill åka på längre resor utomlands? Det visar en ny studie från hotellboknings-sajten Hotels.com. Därtill beskriver hela 57 procent sig som äventyrliga.

Att låta resväskorna damma igen bara för att man passerat en viss ålder är alltså inte ett argument nog. Ta istället vara på tiden och njut av att upptäcka världens alla hörn. Glansdagarna är långt ifrån över!

Tävla om ett sabbatsår

För att hjälpa äldre att uppfylla sina resedrömmar har Hotels.com dragit igång initiativet Golden Gap Year – där alla över 65 år ges möjligheten att byta ut läsglasögonen mot ett cyklop och tävla om ett presentkort värt hela 60 000 kronor.

Ansiktet utåt för tävlingen är 83-åriga Christina Schollin.

Annons

– Det har varit ett tufft år för oss äldre, men jag tänker inte låta min ålder definiera mig och jag längtar efter att allt ska återgå till det normala. Bland oss svenskar över 55 har nästan en av sex (14 procent) över tio resor kvar på sin önskelista som de skulle vilja åka på och jag är en av dem! Äventyr är tidlöst, och min familj har övertygat mig om att det aldrig är för sent att åka på min drömresa, säger Christina Schollin.

Så deltar du tävlingen Golden Gap Year

För att vara med och tävla går du in på Hotels.com och kampanjen ANNONS Golden Gap Year, där nominerar du sedan dig själv eller någon i din omgivning.

De som deltar i tävlingen måste vara bosatta i Sverige, Danmark, Norge eller Finland. Minimiåldern är 65 år, och tävlingen pågår till fram och med den 16 juni klockan 23.59.

PS! Står du som lycklig vinnare kan du självklart boka nu och resa senare. Säkerheten kommer alltid först!

Foto: Hotels.com

Annons