Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är de populäraste resmålen hösten 2019

12 aug, 2019 
AvNanna von Knorring
Hösten kommer med smattrande regn, mörka kvällar och levande ljus. Det får vissa att glädjas, medan andra hellre beger sig till soligare orter. Här är resmålen som lockar flest i höst – och tips på vart du kan åka om du inte vill flyga.
Annons

Vi har fortfarande mycket kvar av sommaren här i Sverige, men sakta börjar allt fler planera hösten. Nystart, höstmål eller livets resa inbokad? Hur vardagen än ser ut så är det många som drömmer sig bort till varmare miljöer när regn och rusk börjar lura bakom hörnet.

Allra mest lockar solen i Florida och närmare bestämt pulserande Miami. Hit har flest bokat en resa i höst, enligt resesajten Resias statistik över bokade flygresor med avresa under oktober och november. På andra plats kommer London följt av New York, Rom, Malaga och Barcelona på sjätte plats samt Orlando, Bangkok, Dubai och slutligen Alicante på tionde plats.

Miami i Florida är populärt bland svenskar.
Miami i soliga Florida är populärt bland svenskar. Foto: TT/Shutterstock

Men även storstadssemester på närmare håll lockar många. Utanför topplistan hamnar en av årets mest populära städer bland svenskarna. Polska Krakow har sett en ökning med hela 456 procent under 2019 enligt Resia och fortsätter vara populärt i höst. En bonus med orten är att det dessutom är smidigt att ta sig hit med tåg från Sverige om man väljer att skippa flyget. Andra populära storstäder i Europa är Berlin, Rom, Paris, Lissabon, Dublin och Barcelona.

Krakow i Polen lockar många svenskar i år
Krakow i Polen lockar många i år. Foto: TT/Shutterstock

Resmål med sol och värme på tågavstånd

I Europa finns dessutom flera resmål där värmen stannar kvar långt in på hösten, som går att nå med såväl tåg som flyg. Det finns flera länder där värmen är över 20 grader långt in i på hösten. Albaniens kust vid Adriatiska och Joniska havet, Italien med allt från Amalfikusten till Rom och Neapel samt Portugals härliga kust är bara några populära exempel.

Vill du inte åka allt för långt, men ändå få njuta av sensommarväder på semestern? Spana in de här sju resmålen som bjuder på sol och värme i höst – varav flera dessutom inte ligger allt för långt borta om du vill ta tåget!

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons