Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Här är framtidens 10 populäraste resmål – enligt TripAdvisor

15 jan, 2018 
AvNanna von Knorring
Är du alltid ute efter att upptäcka nya platser? Gör du det gärna innan alla turister hittar dit? Då är de här destinationerna de du ska passa på att besöka redan nu.
Annons

Resesajten TripAdvisor har nu utsett framtidens populäraste resmål i sin årliga ”Travellers’ Choice Awards”. Platserna som spås bli allt mer trendiga under år 2018 har tagits fram baserat på resenärers egna omdömen. TripAdvisor har beaktat ökningen i positiva omdömen gällande hotell, restauranger och andra attraktioner på plats. Ökningen i mängden sökningar och bokningar har även tagits i beräkning.

Här följer tio destinationerna från hela världen som spås öka allra mest i popularitet under 2018. Längre ner kan du läsa om toppdestinationerna i utvalda regioner, däribland Europa och Asien.

1. Ishigaki, Japan

Vita stränder, klarblått vatten och korallrev som vimlar av tropiska fiskar. Långt ute till havs mellan Taiwan och Japan ligger denna paradisö där du bland annat kan ta en tur till havs i en glasbottnad båt.

2. Kapaa, Hawaii

Den lilla staden Kapaa på ön Kauai, Hawaii ligger vid foten av berget Nounou och upplevs av många som en turistvänlig destination. Här finns ett stort utbud av restauranger, hotell, shopping och vattensporter att njuta av under semestern.

Annons

3. Nairobi, Kenya

Pulserande Nairobi är en modern stad med lika nära till natur och safari som till nattklubbar och shopping. Bland attraktionerna finns även Karen Blixen Museum samt Nairobis nationalpark med svarta noshörningar, giraffer och flera andra av savannens djur.

4. Halifax, Nova Scotia

Halifax i Nova Scotia, Kanada är en hamnstad med närhet till vackra stränder längs med Atlantkusten. Den historiska hamnen i staden har länge varit viktig och spelade bland annat en roll i Titanic-katastrofen, något du kan lära dig mer om på Maritime Museum of The Atlantic. Stadens centrum och dess strandpromenad är enkla att upptäcka till fots, men om du vill vila fötterna kan du ta en av färjorna som ingår i kollektivtrafiken och erbjuder vackra vyer.

5. Gdansk, Polen

Pittoreska Gdansk är rik på historia och har en vacker gammal stadskärna. Här finns dessutom gott om restauranger och nattliv samt strandliv under sommarhalvåret. Staden har en kustlinje vid Östersjön och har i dag vuxit samman med städerna Sopot och Gdynia som ligger intill och breddar utbudet för besökare i staden.

Annons

6. San José, Costa Rica

Huvudstaden San José är sällan turisters högst prioriterade destination i Costa Rica. Staden var fortfarande en liten by för knappt 200 år sedan, innan den blev huvudstad år 1823, men här finns trots det vackra historiska byggnader som exempelvis nationalteatern från 1897. Staden byggdes upp på vinster från kaffehandeln och i dag finns flera hotell, restauranger och museer. Dessutom avgår bussar till alla tänkbara destinationer härifrån, vilket kan göra staden värt ett stopp innan man beger sig mot de vackra stränderna eller djungeln.

7. Riga, Lettland

Baltikums största stad Riga har mycket att erbjuda. Här finns en vacker medeltida stadskärna som är fylld av restauranger, barer och shopping från lokala hantverkare. Det finns även vackra jugendbyggnader, museer och ett slags lettiskt Skansen med friluftsmuseum och hantverk för den konst- och kulturintresserade.

8. Rovinj, Kroatien

I nordvästra Kroatien på halvön Istrien ligger staden Rovinj. Med kust mot Adriatiska havet finns här såklart rikligt med möjligheter till sol och bad på klapperstensständerna, men här finns även historia. Arkeologiska fynd på platsen tyder på att området bebotts redan under förhistorisk tid och i dag finns vackra 1700-talskyrkor och palats kvar i staden.

Annons

9. Nerja, Spanien

Nordbornas favorit Costa del Sol består av mer än Malaga och strax öster om finns byn Nerja. Fördelen med den lilla orten är att den är belägen mellan två berg och därför har mikroklimat, vilket innebär att det oftast är ett par grader varmare här än i Malaga. Gågatorna kantas av såväl bostadshus som restauranger, caféer och diverse affärer. Byns bästa utsiktsplats hittar du på Balcón de Europa.

10. Casablanca, Marocko

Casablanca är för många starkt förknippat med filmen med samma namn från år 1942, fastän filmen spelades in i Hollywood. I dag är Casablanca en modern storstad med vacker arkitektur, konst, kultur och restauranger. Ifall surfing är något för dig så är Casablancas strand även ett måste.

Det finns fler vackra platser som är på uppgång runtom i världen, här är topplistorna för fyra regioner:

Europa

1. Gdansk, Polen

2. Riga, Lettland

3. Rovinj, Kroatien

4. Nerja, Spanien

Annons

5. Catania, Italien

6. Zagreb, Kroatien

7. Ljubljana, Slovenien

8. Cadiz, Spanien

9. Valletta, Malta

10. Nürnberg, Tyskland

Asien

1. Ishigaki, Japan

2. Takayama, Japan

3. Busan, Sydkorea

4. Phnom Penh, Kambodja

5. Nantou, Taiwan

6. Shenzhen, Kina

7. Tainan, Taiwan

8. Seogwipo, Sydkorea

9. Negombo, Sri Lanka

10. Pokhara, Nepal

USA

1. Kapaa, Hawaii

2. Waco, Texas

3. Wilmington, North Carolina

4. Bend, Oregon

5. Boulder, Colorado

6. Paso Robles, Kalifornien

7. Richmond, Virginia

8. Greenville, South Carolina

9. Omaha, Nebraska

10. Lexington, Kentucky

Sydamerika

1. Medellin, Colombia

2. Brasilia, Brasilien

3. Curitiba, Brasilien

4. Recife, Brasilien

5. Asunción, Paraguay

6. La Paz, Bolivia

7. Salta, Argentina

8. Guayaquil, Ecuador

9. Cali, Colombia

10. Cuenca, Ecuador

Läs även:

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons