Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Maxa semesterkänslan på Sveriges bästa beachhotell

18 maj, 2020 
AvNina Nyström
Ellery Beach House och Falkenberg Strandbad
Även om man förmodligen inte kan, eller vill åka utomlands i sommar, kan det vara härligt att boosta semesterkänslan lite med pool, glassig loungekänsla, god mat och närhet till havet. Var hittar man det bäst? På ett av landets alla lyxiga strandhotell så klart!
Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

Just den här sommaren lär många lägga mycket tid på att utforska den svenska naturen – men att blanda upp med lite lyx är ju aldrig fel. Och när vi samlade de här ställena, känns en sommar i Sverige som en riktig högvinst! Eller vad säger du? När bokar vi?

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad Relax
Ystad Saltsjöbad pool

Skånska pärlan Ystad Saltsjöbad bjuder på lyxig inredning med en internationell känsla. Förutom den strandnära läget finns såväl pooldäck som fyra uppvärmda källor utomhus och en bastu nere mot havet.

Annons

Från relaxavdelningen kan du njuta av puffiga liggstolar och insupa brasans sprakande värme samtidigt som du har en magisk utsikt över havet. Det finns även en asiatiskinspirerad varmvattenbassäng, pool och jacuzzis inomhus.

Den snyggt designade restaurangen har – så klart – ambitiös mat.

Ellery Beach House, Lidingö

Ellery Beach House veranda
Ellery Beach House terass

I augusti öppnar Ellery Beach House längst ut på Lidingö. Det är gänget bakom populära Steam i Västerås, och även bland annat Ystad Saltsjöbad och Falkenbergs Strandbad, som siktar högt i denna lyxiga satsning.

Annons

Man utlovar Palm Springs-känsla och ett vädersäkert beachhäng året om och vi tvivlat inte en sekund på att det kommer bli både inspirerande snyggt och oerhört populärt. Det kommer finns flera pooler och barer, cabanas, eldrelax och egen brygga. Restaurangen kommer inrikta sig på medelhavsmat. 

Hotell Tylösand, Halmstad

Hotell Tylösand innergård
Bettans Tylösand

Per Gessles Tylösand är den svenska sommardrömmen personifierad. Efter en dag vid den mjuka sandstranden avslutar du eftermiddagen på Solgården med sommarens härligaste och ösigaste After beach som har livemusik varje dag under hela högsäsongen.

Annons

Föredrar du en lugnare semester rekommenderas att besöka hotellet som huserar spa och flera restauranger lite utanför den absoluta högsäsongen. Spat bjuder på flera olika pooler och bastus, spabehandlingar och träningspass.

I år firar man dessutom hundraårsjubileum och har nyligen gjort flera uppdateringar och har en rad firande planerade.

Hotell Skansen, Båstad

Skansen Båstad
Strand Båstad restaurang

Spa och kallbadhus mitt i byn, men samtidigt också mitt på stranden. Förutom spaavdelning med en imponerande bastuvärld, öppnar man i juli ett nytt rooftop-spa med utsikt över både den berömda tennisbanan och havet. Den kommer husera en infinitypool, jacuzzi, solterrass, stora relaxytor med vilsängar och en rooftop-bar.

Annons

Hotellets restaurang Sand är ett av de mest populära ställena i den lilla sommarbyn.

Falkenberg Strandbad

Takpool Falkenberg Strandbad
falkenberg strandbad inomhuspool

Har kallats för Göteborgarnas Hamptons, och det kan ju vara lite att ta i, men den 3000 kvadratmeter stora beach cluben bjuder åtminstone på härlig en riktigt medelhavskänsla.

Annons

Flera pooler, lyxigt takhäng, grönskande oas med relaxbäddar, orangeri med öppen brasa, lyxiga rum, riktigt god mat och havsutsikt är några av essen det här designhotellet har i rockärmen.

Riviera Strand, Båstad

Riviera Båstad Hotell
Pool Riviera Båstad

Familjehotell i Art Deco-stil som erbjuder lägenhetssviter med gott om plats och eget kök och ett stort poolområde anpassat för barn. Man har också två utomhusjacuszzis och en bastu med stora fönster mot stranden och havet.

Annons

En perfekt utgångspunkt för att utforska Bjärehalvön.

Varbergs kusthotell

Restaurang Varberg Kusthotell
Varberg kusthotell kvällsdopp

Bo fint med havet och den långa strandpromenaden rakt utanför dörren. Varbergs kusthotell har en havsvattenpool med en temperatur på 32 grader, varm- och kallvattenpool, champagnebubbelpool, bastu, kallbadhus samt en ljuvlig spaträdgård med hängmattor och soldäck.

Annons

Blir du rastlös hyr du enkelt en cykel och utforskar den mysiga sommarstaden Varberg och dess många pärlor.

Strand Hotell, Borgholm

Beach Club Borgholm
Pool inomhus Hotell Strand Borgholm

Öland tappar aldrig ställningen som ett av landets mest populära sommarresmål. Klassiska Strand Hotell bjuder på en fantastisk utsikt över Kalmar sund och solnedgången. Välj mellan att sitta på bryggan och titta på folk, festa loss på After beachen eller njuta av relaxavdelningen.

LÄS MER:

Annons