1:08

Efter reklamen: Unika hotell för en vinterweekend nära naturen

(1:08)

Nu när restriktionerna har släppt i Sverige är det fler än på länge som vill boka hotell – antingen för att åka på en resa utomlands, komma iväg till vänner och släkt i en annan stad eller bara för att få se något annat än det egna hemmet, som de flesta varit förpassade till de senaste två åren.

När du ska boka hotell märker du snabbt att det finns många olika erbjudanden på hotellsajterna, och det kan vara svårt att veta om priset är sänkt så generöst som hotellen vill få det att se ut som – eller om vi bara blir lurade.

Flygvärdinnan: Det här är det jobbigaste passagerare gör

Självutnämnda resexeperten Chelsea Dickenson har delat med sig av ett smart knep för att avgöra om hotellet försöker lura dig eller inte. Klippet, som hon publicerat på Instagram, har också plockats upp av brittiska The Sun.

Så kollar du att erbjudandet stämmer

I klippet visar Chelsea hur hon letar efter hotell, och hittar ett rum som kostar 168 pund per natt, men där hotellet menar att det i vanliga fall kan kosta så mycket som 335 pund natten.

”Cynikern i mig vill dubbelkolla hur äkta det här erbjudandet var. Så jag söker efter det på Google hotels, och klickar här”, skriver hon i videon och visar hur hon klickar för att kolla vilka priser som är vanliga för hotellet just nu. Den barometern ger en annan bild av hotellets priser än vad de vill påskina.

Flygvärdinnan: Fem lögner vi säger till passagerare

”Det här visar att det förvisso ibland kostar 289 pund, men att det är troligare att du behöver betala runt 200 pund per natt. Så priset vi hittade var rätt bra, men det var inte ett lika bra erbjudande som hemsidan ville att vi skulle tro”, skriver hon i videon.

Bland kommentarerna är det flera som håller med, och dessutom kommer med egna tips för att inte bli lurade.

”Ja! Låt inte de luriga sajterna lura dig”, skriver en person.

”Det här är briljant! Jag jämför alltid priserna på Tripadvisor, men det här verkar mer precist. Jag älskar att leka detektiv”, konstaterar en annan.