Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Resexperten: Så vet du om hotellet försöker lura dig

16 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPExels, Instagram.
Låter priset för bra för att vara sant?
Då kan det vara just så – att hotellet får erbjudandet att låta bättre än det är.
Resexperten Chelsea Dickenson delar med sig av sina bästa tips för att få bra hotellpriser på riktigt, och inte bli lurad av falsk marknadsföring.
Annons
Unika hotell för en vinterweekend nära naturenBrand logo
Unika hotell för en vinterweekend nära naturen

Nu när restriktionerna har släppt i Sverige är det fler än på länge som vill boka hotell – antingen för att åka på en resa utomlands, komma iväg till vänner och släkt i en annan stad eller bara för att få se något annat än det egna hemmet, som de flesta varit förpassade till de senaste två åren.

När du ska boka hotell märker du snabbt att det finns många olika erbjudanden på hotellsajterna, och det kan vara svårt att veta om priset är sänkt så generöst som hotellen vill få det att se ut som – eller om vi bara blir lurade.

Självutnämnda resexeperten Chelsea Dickenson har delat med sig av ett smart knep för att avgöra om hotellet försöker lura dig eller inte. Klippet, som hon publicerat på Instagram, har också plockats upp av brittiska The Sun.

Annons

Så kollar du att erbjudandet stämmer

I klippet visar Chelsea hur hon letar efter hotell, och hittar ett rum som kostar 168 pund per natt, men där hotellet menar att det i vanliga fall kan kosta så mycket som 335 pund natten.

”Cynikern i mig vill dubbelkolla hur äkta det här erbjudandet var. Så jag söker efter det på Google hotels, och klickar här”, skriver hon i videon och visar hur hon klickar för att kolla vilka priser som är vanliga för hotellet just nu. Den barometern ger en annan bild av hotellets priser än vad de vill påskina.

”Det här visar att det förvisso ibland kostar 289 pund, men att det är troligare att du behöver betala runt 200 pund per natt. Så priset vi hittade var rätt bra, men det var inte ett lika bra erbjudande som hemsidan ville att vi skulle tro”, skriver hon i videon.

Bland kommentarerna är det flera som håller med, och dessutom kommer med egna tips för att inte bli lurade.

”Ja! Låt inte de luriga sajterna lura dig”, skriver en person.

”Det här är briljant! Jag jämför alltid priserna på Tripadvisor, men det här verkar mer precist. Jag älskar att leka detektiv”, konstaterar en annan.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons