Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Restips från redaktionen! Häng med på modejobb i LA

31 maj, 2015 
AvSanna Åkesson
Annons

STRANDLIV I STORSTADEN
Den mytomspunna, breda stranden Santa Monica State Beach är närmare fem kilometer lång ­– som gjord för ett skönt strandliv.

Välkända utegymmet Muscle Beach hittar du vid Santa Monica Pier, glöm inte att packa ner dina träningskläder. Men även om du inte vill träna själv så är det kul att ta en promenad förbi gymmet och kolla in alla hurtbullar, muskelbyggare och strandraggare.
Välkända utegymmet Muscle Beach hittar du vid Santa Monica Pier, glöm inte att packa ner dina träningskläder. Men även om du inte vill träna själv så är det kul att ta en promenad förbi gymmet och kolla in alla hurtbullar, muskelbyggare och strandraggare.
Modefotografering LA 5
Den breda stranden i Santa Monica bjuder in till skönt strandliv med sol, surf och bad. Vi hittar en turkosfärgad vägg som blir en fin bakgrund till bilden vi ska ta.
Santa Monica modefotografering strandliv 2
Modechefen Sarah fixar till kläderna så att allt sitter som det ska när bilden ska tas.
Annons

BRA RESTAURANGER
Även om Los Angeles är hälsotrendernas stad nummer ett så går här att hitta allt i matväg. Från klassiska hamburgare till matiga sallader och fin fisk.

Joans on third LA
Restaurangen Joan’s on Third bjuder på allt från goda ostar och charkuterier till läckra sallader och kötträtter. Den som inte är hungrig kan slå sig ner för en fika i stället, här finns massvis med sötsaker och godbitar att välja mellan. Adress: Joan’s on Third , 8350 West Third Street, Los Angeles
LA restaurang
Gillar du skaldjur är det till Blue Plate Oysterette du ska gå. Adress: Blue Plate Oysterette, 1355 Ocean Avenue, Santa Monica.
Annons
Malibu Farm restaurang
Längst ut på piren i Malibu (som ligger en liten bit norr om LA) hittar du Malibu Farm. Här serveras ekologisk och närodlad mat. Vill du vara säker på att få en plats på det populära stället ska du boka bord. Restaurangen drivs av svenskan Helene, som också sköter farmen som många av ingredienserna kommer ifrån.

VÅRT HOTELL

Annons

I Santa Monica, tre gator från havet, ligger boutiquehotellet Palihouse. Här bodde vi nära både stranden och shoppinggatan Third Street som bjuder på bra shopping med flera välkända varumärken.

Modefotografering LA 2
Hotellets vackra och välkomnande entré använde vi till en av bilderna. Resultatet finns att se i vårt juninummer.
hotell Palihouse LA1
Hotellets vackra bakgård.
hotell Palihouse LA
Modellen Frida i lobbyns fåtölj under en plåtning.
Annons
Modefotografering LA 1
De stora rummen med härligt ljusinsläpp bjöd på en fin fotomiljö och syns i några av våra modejobb liksom den gröna trädgården där vi plåtade vårt majomslag.

RUNYON CANYON

Annons

Runyon Canyon är ett stort och populärt grönområde i Hollywood. Här kan du ta en utmanande joggingrunda i bergen eller en promenad med en fantastisk utsikt över staden.

utsikt Hollywoodskylt
Utsikten är hänförande, och långt där borta anas Hollywoodskylten.

VENICE PÅ CYKEL

LA är ingen cykelvänlig stad precis och att hyra bil är tyvärr ett måste om du vill hinna se mycket. Men håller du dig kring stranden och områden nära havet, som Venice, så är cykel ett perfekt färdmedel. Här ligger bland annat trendiga shoppinggatan Abbot Kinney som förutom småbutiker, bland annat mindre design- och klädaffärer, rymmer flertalet kaféer och restauranger. Det är gott om gröna smoothies, drycker för kafénörden och ekologiska veganrätter.

Annons
Modefotografering LA 4
Häftiga hus i Venice med stranden och havet i bakgrunden. Nere till höger syns modechefen Sarah som knyter modellens skor under en plåtning i området.
Modefotografering LA 3
Feminas fotograf Heléne in action framför strandhusen i Venice. Till vänster en av strandbilderna i som finns med i majnumret.
kanal venice jpg
Kanalerna i Venice ser du allra bäst från cykeln, då gatorna är trånga och små.
Annons

SHOPPING

Visst kan det vara kul att åka till Beverly Hills och Rodeo Drive, men det är inte där du fyller shoppingkassarna (om du inte vill bli ruinerad).

Shopping LA
Ragdoll LA:s nyöppnade butik på West Third Street.

West Third Street i West Hollywood är en promenadvänlig gata med kläd-och inredningsbutiker, restauranger och salonger. Här hittar du bland annat svenska klädmärket Ragdoll LA:s nyöppnade butik och showroom. Längre ner på samma gata ligger danska designern Anine Bings butik. Blir du hungrig äter du gott på Joan’s on Third. (se rubriken Bra restauranger) Fler affärer och restauranger som ligger på gatan hittar du här.

Missa inte heller Third Street, Santa Monica, och Abbot Kinney, Venice.

Annons