Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Skippa flyget i sommar – här är 10 semesterparadis i Sverige

20 mar, 2019 
AvSara Lund
Semester i Sverige
I år undviker vi flyget och värnar om miljön. Sverige har flera semesterparadis som bara väntar på att bli upptäckta – här listar vi tio semesterpärlor på hemmaplan.
Annons

Du behöver inte åka långt för att hitta det perfekta semesterstället. I Sverige finns det flera smultronställen som mer eller mindre känns som utomlands. Varför inte ta båten till Gotland eller tåget till sydkusten?

Gör världen en tjänst i sommar och skippa flyget – satsa i stället på att hitta din drömsemester på hemmaplan. Scrolla ner och boka!

Novi Resort, Gotland

Novi Resort Visby

Plats: Visby, Gotland

Beskrivning: Ett 4-stjärnigt hotell för dig som vill uppleva känslan att vara utomlands. Det ligger strax norr om Visbys ringmur och ligger precis vid vattnet. Här kan du välja att bara njuta på hotellet, uppleva Gotlands natur eller nattlivet i Visby. Finns både hotellrum, sviter och bungalows att boka.

Annons

Falkenberg Strandbad, Falkenberg

Hotell strandbaden

Plats: Falkenberg

Beskrivning: Här bor du vid en av Sveriges finaste stränder – Skrea strand. Hotellet är ett av Sveriges mest populära och erbjuder både spa, lyx och det där lilla extra. Du tar dig in till Falkenbergs centrum på några minuter och med tåg kan du enkelt ta dig till grannstäderna Halmstad och Varberg.

Strand hotel Borgholm, Öland

Öland borgholn hotell

Plats: Borgholm, Öland

Annons

Beskrivning: Ett av de mest populära hotellen på Öland som omges av flera populära restauranger och nattklubbar. Hotellet ligger ett stenkast från Borgholms slott och kungafamiljens sommarbostad Solliden, samt har magisk utsikt över Kalmarsund.

Wallentinska Huset, Smögen

Smögen hotell

Plats: Smögen, Bohuslän

Beskrivning: Smögen är känt för sin unika miljö och natur. Här bor du mellan hav, granitklippor och land – och hotellets rum är baserade mitt på Smögens kända brygga. En perfekt semesterdestination för dig som gillar båtliv, fiske, sol och bad. 

Annons

Hotell Kungshamn, Kungshamn

Kungshamn hotell

Plats: Kungshamn, Bohuslän

Beskrivning: Ett hotell som ligger på en klippa mitt i centrala Kungshamn. Ett semesterparadis för dig som älskar skaldjur, havet och vackra miljöer. På fem minuters promenad tar du dig in till centrala Kungshamn och strandpromenaden.

Djurönäset, Djurhamn

Djurhamn hotell

Plats: Djurhamn, Stockholms skärgård

Annons

Beskrivning: För dig som vill uppleva Stockholm skärgårds idylliska miljö. Här är du omgiven av natur och vatten och bor på ett populärt hotell som har det där lilla extra. Här kan du hyra kajak, segla eller gå promenader längst havet. 

Smådalarö, Dalarö

Dalarö gård hotell

Plats: Dalarö, Stockholms skärgård

Beskrivning: Här bor du i en idyllisk miljö mitt i Stockholms skärgård. Hotellet ligger i en herrgård från 1810 och är omringat av vatten och vacker miljö. Här kan du hyra roddbåtar, bada från bryggan eller spela volleyboll. Perfekt resemål för dig som reser med din partner.

Annons

Hotel Riviera strand, Båstad

Hotell riviera strand

Plats: Båstad, Skåne

Beskrivning:  Här bor du hundra meter från stranden vid Laholmsbukten och tar dig in till Båstads puls på 15 minuter. Här får du utomlandskänsla på direkten och kan njuta av sandstränder, nattliv, vackra miljöer och sommaraktiviteter i alla dess former.

Vann Spa Hotell & Konferens, Brastad

Hotell vann spa konferens

Plats: Brastad, Lysekil

Annons

Beskrivning:  Ett miljövänligt och populärt hotell vid Gullmarsfjorden i Brastad. Här får du njuta av närproducerade råvaror, magisk miljö och spa-upplevelser.

Smygehus Havsbad, Smygehus

Trelleborg hotell

Plats: Smygehus, Trelleborg

Beskrivning: Upplev Sveriges sydligaste udde och njut samtidigt av fina stränder och idyllisk miljö. Här kan du hyra ett semesterhus med havsutsikt eller enklare dubbelrum på hotellet. Du bor precis vid vattnet och kan tillbringa din semester på sanddynorna – perfekt för dig som vill ha avkoppling!

Läs mer:

Annons