Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Smarta knepen för att packa snabbt till semestern

11 jul, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Glad kvinna på båt
Har du svårt att få ihop resväskan när du ska åka på semester, och vet inte hur du ska packa enkelt och effektivt?
Här är expertens smarta knep – som kommer hjälpa dig att när du packar för sommarresan!
– Jag måste komprimera hur mycket saker vi tar med, säger experten Jemma till The Sun.
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Att packa väskan för semestern är något som många kämpar med – oavsett om du ska resa utomlands, tillbringa sommaren i stugan eller åka på bilsemester runt om i Sverige. Det kan vara knepigt att få med allt man behöver utan att väskan blir alldeles för tung eller att du behöver fler väskor än du kan bära. Att dessutom packa väskan snabbt under den hektiska tiden före avresa gör det ännu svårare.

Jemma Solomon är expert på att organisera, och inför sommarsemestern med sina tre barn har hon hittat ett system som fungerar för henne. I en intervju med The Sun konstaterar hon att familjen måste välja bort saker när de packar.

– Jag åker på semester i juli och för första gången utan min man – jag åker med mina tre barn och vi måste få plats med fyra personers kläder i en resväska. Jag måste komprimera hur mycket saker vi tar med, annars kommer jag få bära 18 väskor på egen hand, säger hon.

Annons

Många är rädda för att glömma att ta med sig vad de behöver, och tenderar i stället att packa för mycket – främst när det gäller badkläder och finare kläder för att ha på restaurangen på kvällen.

Så packar du på bästa sätt

Ett av Jemmas tips är att ha en tydlig lista när du packar resväskan, så du vet att du får med allt du behöver, och har överblick. För att få plats med sakerna kan packningskuber vara ett bra sätt, då du sorterar de olika plaggen och föremålen i de olika kuberna. Jemma rekommenderar också att rulla kläderna för att enkelt få plats med mer.

– Att rulla kläderna är ett bra sätt att undvika att kläderna blir skrynkliga, säger hon.

Vad är viktigast att ha med på en sommarsemester då? Det beror så klart på var du åker och vad du ska göra, men vissa saker behövs alltid.

– Helt klart solkräm. Det är också viktigt att ta med tillräckligt med badkläder. Jag skulle säga minimalt med med smink, det är viktigt men behövs minimalt. Jag som reser med barn gillar att ta med spel, det är viktigt som mamma.

Tips på hur du reser billigare i sommarBrand logo
Tips på hur du reser billigare i sommar
Annons