Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ta med hunden på weekend – 7 hundvänliga hotell

28 jun, 2022 
AvIda Gustafsson
Hundvänliga hotell i Sverige
Vill du ta med hunden på hotell? Varför ska din fyrfota vän behöva vara hemma när du åker på en weekend? Här har vi samlat sju svenska hundvänliga hotell!
Annons

Om du inte vill åka på weekend utan din hund finns det flera hundvänliga hotell i hela Sverige där du och din fyrfota vän kan checka in tillsammans.

Här är har vi valt ut sju hotell där du får ta med dig hunden:

1. Hotel Pigalle

På detta boutiquehotell i Göteborg får hunden uppleva riktig lyx. Pigalle har nämligen ett speciellt hundrum som de fyrfota gästerna kan boka. Där får hunden sova i en säng i handsnidat trä, låna ett designkoppel för promenaderna i city samt hundmat, godis och glass från svenska tillverkare. Dessutom doneras 100 kronor tillorganisationen Hundar utan hem för varje gång hundrummet bokas.

Pigalle hundvänligt
Pigalle är ett hundvänligt hotell i Göteborg.

2. Scandic

Hotellkedjan Scandic har på de flesta av sina hotell plats för hundar. När du bokar rum kan du för ett tillägg på 200 kronor boka ett husdjursvänligt sådant. Kontakta det hotell du vill bo på för att få veta mer.

Annons

Några exempel på Scandic-hotell som välkomnar hundar är Scandic Opalen (reklamlänk) i Göteborg, Haymarket by Scandic (reklamlänk) i Stockholm och Scandic Malmö City (reklamlänk) i Malmö.

3. Häringe Slott

På detta slott i Västerhaninge, söder om Stockholm, får de fyrfota vännerna inte bara sova över utan även följa med i de flesta matsalar och rum. Slottet brukar dessutom vara ett populärt ställe under nyårsafton då det är fyrverkeriförbud på halvön där slottet ligger.

Häringe slott hundvänligt
Ta med hunden på slottsweekend till Häringe slott!

4. Ystad Saltsjöbad

På Ystad Saltsjöbad kan hunden följa med på spa-resan. För ett par hundralappar extra kan ni bo tillsammans i ett hundrum. Men under tiden som du njuter av spa-behandlingar får hunden snällt stanna på rummet.

Annons
Hundvänliga hotell i Sverige
Hundvänliga hotell är drömmen för alla hundälskare som vill ta med hunden på weekend.

5. Best Western

Hotellkedjan Best Western har hundvänliga rum på flera av sina hotell, och när ni checkar in får din hund ett VID-kit (Very Important Dog). Klicka här för att se vilka hotell där hunden är välkommen.

Ett av hotellen som ingår i Best Western och som har hundvänliga rum är Hotel Kung Carl, som bokstavligt talat ligger bara ett stenkast från Stureplan och lummiga Humlegårdsparken. Läs mer om Hotel Kung Carl och boka här (reklamlänk).

Annons
Hotel Kund Carl har flera rum där hundar är tillåtna.

6. The Steam Hotel

Det populära lyxhotellet i det gamla ångkraftverket i Västerås, The Steam Hotel, har särskilda hundrum som du kan boka via telefon innan ditt besök.

Steam Hotel hundvänligt
På Steam Hotel i Västerås får hunden följa med.

7. Grythyttans Gästgivaregård

På Grythyttans Gästgivaregård är hundar är välkomna att övernatta i vissa rum. För en extra avgift bokar du ett särskilt hundrum och då ingår en filt, mat och en vattenskål.

Annons
Hundvänligt grythyttans gästgivaregård
Grythyttans gästgivaregård har särskilda hundrum.
Mest populära namnen på katter och hundar 2022Brand logo
Mest populära namnen på katter och hundar 2022
Annons