Äventyrliga upplevelser präglade av det vilda och avskilda paradis i exklusiv miljö. Så ser det ut i topp på listan över världens bästa resorter enligt välrenommerade resemagasinet Condé Nast Traveler. Följ med till platserna du hittills bara drömt om.

Viceroy Bali, Indonesien

Vy över resorten Viceroy Bali

Viceroy Bali har korats till världens bästa resort.

Strax utanför Balis andliga huvudstad Ubud ligger denna tropiska juvel. Här bor man i exklusiva villor med hänförande utsikt över den djupa ravinen. Njut av vyerna över den grönskande djungeln från infinitypoolen. Koppla av på resortens spa med fokus på holistisk hälsa. Viceroy Bali har en egen helikopterplatta, ett gym och gastronomi i världsklass.

Viceroy Los Cabos, San José del Cabo, Mexiko

Viceroy Los Cabos vackra infinitypool

En dröm i vitt. Vackra Videroy Los Cabos.

Viceroy Los Cabos är en extraordinär resort helt byggd i glas och cement designad av Miguel Ángel Aragonés. Spektakulära sviter och rum med fönster från golv till tak, samtliga med vy över havet. Ljusa material i övervägande vitt som låter den spektakulära naturen som omger resorten att tala för sig själv.

Naladhu Private Island, Maldiverna

Exklusiva och avskilda Naladhu Island på Maldiverna

Som gäst på Naladhu Private Island njuter du av en egen bit av paradiset.

Din alldeles egna (nästan) bit av paradiset. Med bara 20 exklusiva villor erbjuder denna intima öresort möjligheten till en sällsynt avskildhet. Utmärkt för den privata gästen. Varje villa har en tillhörande trädgård och en egen pool. Förstås har du som gäst på Naladhu Private Island tillgång till en egen butler dygnet runt.

L’Horizon Resort & Spa, Palm Springs, Kalifornien

boutiquehotellet L'Horizon Resort Palm Springs

Ikoniska boutiquehotellet L’Horizon Resort Palm Springs.

Bara minuter från hjärtat i Palm Springs ligger detta ikoniska och mycket exklusiva boutiquehotell. Signerat den kända amerikanska arkitekten Willian F. Cody lockade L´Horizon Resort & Spa celebriteter redan under Hollywoods gyllene era på 50- och 60-talet. Marilyn Monroe, Betty Grable och flera av de amerikanska presidenterna har huserat här. Med hjälp av designern Steve Hermann har hotellet på senare år restaurerats till perfektion.

Angama Mara, Great Rift Valley, Kenya

Vidsträckta vyer över savannen på resorten Angama Mara.

Safarilyx i Maasai Mara på Angama Mara.

Ett safaricamp där ordet tält får en helt ny och lyxig innebörd. Inredda som sviter med stora panoramafönster i glas som bjuder en vidsträckt utsikt över savannen i viltreservatet Maasai Mara. På Angama Mara finns vid sidan om tältsviterna ett bibliotek, ett gym, en liten affär och en infinitypool mitt i det vackra vilda.

Singita Sabi Sand, Sydafrika

Exklusiv safarilodge på Singita Sabi Sand

Safarilyx på Singita Sabi Sand.

Med hållbarhet som ledstjärna och i samklang med ekosystemet. Denna exklusiva och medvetna safariretreat ligger i det privata naturreservatet Sabi Sand i Sydafrika. Här kommer du riktigt nära det vilda med snudd på garanti att få uppleva ”The Big Five”.

Läs mer:

7 resor alla borde göra minst en gång i livet

Så får ni en lyckad kompisresa – 8 viktiga tips

10 trendiga städer att besöka 2019

Mest läst