Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ving lanserar tågcharter – hit kan du boka resa redan nu!

26 feb, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Ta det lugnt och luta dig tillbaka i tågstolen på nästa charterresa. Utbudet på tågresor som går ut i Europa ökar och nu börjar de stora aktörerna haka på. Perfekt för den miljömedvetna resenären.
Annons

Många är vi som länge har efterfrågat ett enklare sätt att resa med tåg, åtminstone i Europa. Men det har varit svårt att hitta resebyråer som har kunnat hjälpa till. För visst låter det härligt att få se Europas vyer susa förbi utanför fönstret samtidigt som man kan ta det lugnt i sin tågstol? Man kan se nya städer och länder utan att drabbas av den gnagande klimatångesten som många upplever när de kliver på ett flyg.

Nu verkar det släppa och flera alternativ till att boka längre tågresor trillar nu in inför sommar- och höstresorna.

Till exempel hoppar resebyrån Ving på tåget och nylanserar tågcharter. Från och med nu kan du anmäla intresse till tågresan som går till den schweiziska alpstaden Davos i slutet av september.

ving davos vandringsresa tåg
Vings första tågcharter går till Davos i Schweiz, där en vandringssemester väntar.

– Ving har arrangerat semesterresor i över 60 år och hade senast tågresor i programmet 2010. Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är nu glada över att kunna presentera premiärresan till de vackra bergsmiljöerna i närheten av Davos, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Annons

Du kan välja att åka från Stockholm eller Köpenhamn och själva resan tar 26 timmar inklusive fyra byten. Resan är en vandringsresa, så när du väl är på plats i Davos ingår guidade vandringar i alpmiljöer. Resan är ett samarbete mellan Ving, Systrarna i Bergen och Tågbokningen.se.

Inte ensamma om tågcharter

Ving är dock inte ensamma om det här med tågcharter. Grandtours erbjuder tågcharter till Gardasjön och Dagens Nyheter satsar på tågresa och chartrar ett tåg som bär av till Italien, Österrike och Tyskland och enligt de själva har intresset för resan varit mycket stort.

Så sent som igår flaggade även statliga SJ för att de är på gång att lansera en digital lösning för att kunna boka tågresor runt om i Europa. De kommer inte att erbjuda en så utförlig bokningstjänst som de har över svenska resor, men ett flertal tågbolag kommer att vara kopplade till tjänsten.

Foto: TT, Ving

 

Läs mer:

Annons