26-åriga Gertrude Ngoma i Zambia har tröttnat på att hennes fästman och pappan till deras gemensamma barn, 28-åriga Herbert Salaliki, inte vill gifta sig – så nu har hon tagit honom till domstol.

Den upprörda fästmön stämmer nu sin partner för att få tydliga besked om deras framtid, eftersom hon inte orkar vänta på att han ska bestämma sig längre. Samtidigt är hon också fundersam över hans lojalitet, efter att ha upptäckt att han skickat privata sms med en annan kvinna.

– Han har aldrig varit seriös, det är därför jag tagit honom till domstolen för jag förtjänar att få veta vägen framåt och vår framtid, ska hon ha sagt i rätten.

Herbert försvarar sig med att han vill gifta sig med Gertrude, men att han inte har råd att betala för ett bröllop än. Han anklagar henne dock för att inte ge honom tillräckligt mycket uppmärksamhet, och att det är anledningen till deras bristande kommunikation.

Domarens svar på Gertrudes problem med fästmannen

I rättegången sa Gertrude att hon upplever att fästmannen inte är seriös angående deras relation – trots att han redan begärt hemgift.

Daily Mail skriver att det i Zambia är traditionellt att männen betalar en ”lobola”, en slags uppskattningsavgift, till kvinnans familj, som ett sätt att bevisa att man kommer fortsätta ta hand om sin fru.

Trots att Herbert har betalat sin ”lobola”, och trots att paret har ett barn tillsammans, så har de aldrig bott ihop. I stället bort Gertrude kvar hemma hos sina föräldrar med barnet.

Domaren Evelyn Nalwize, som hade hand om fallet, uppmanade Gertrude att stämma fästmannen för att han brutit mot äktenskapskontraktet, men menade samtidigt att myndigheterna inte kan göra särskilt mycket. I stället tyckte hon att paret ska lösa sina relationsproblem privat.

Läs mer:

Dolly Partons dolda äktenskap – därför hålls mannen hemlig

Ytliga bruden kritiseras hårt – efter elaka inlägget om sin gäst

Här är smekmånadsresmålet som leder till flest skilsmässor (du kommer nog bli förvånad!)