Slå på ljud

Med låtar som Jolene och I will always love you i sin låtskrivarskatt kan man tro att Dolly Parton, 74, har levt ett utsvävande liv romantiskt. Men i själva verket har artisten varit med samma man i 57 år – sedan hon var 17 år gammal.

– Min man och jag har varit tillsammans i 57 år och varit gifta i 54, och jag är trött på honom och jag är säker på att han är trött på mig, säger hon i podcasten Table manners with Jessie Ware.

Maken Carl Thomas Dean har inte tagit mycket plats under den blonda stjärnans intensiva karriär, och ofta valt bort kändisskapet. Tidigare har han ägt ett asfaltsläggningsföretag, men numera är Dean pensionerad. Han ska enligt uppgift bara ha sett hustrun Dolly Parton i konsert en enda gång, skriver Too Fab. Men kanske har det varit ett framgångskoncept, med tanke på att de redan hunnit fira guldbröllop.

– Han är en tyst reserverad person och han insåg att om han skulle gett sig ut i det hade han aldrig fått en minuts lugn, och det har han rätt i. Jag har alltid respekterat och uppskattat det hos honom, och försökt hålla honom borta från rampljuset så mycket jag kan. Han sa: ”Jag har inte valt den här världen, jag valde dig och du valde den världen. Men vi kan hålla våra liv åtskilda och tillsammans.” Och det gör vi och har gjort, sa Dolly Parton till Entertainment tonight i oktober.

Dolly Parton och maken Carl Thomas Dean.

Dolly Parton och maken Carl Thomas Dean har varit ihop i 57 år.

Dolly Parton: Jag har inte tid att bli gammal

Paret har inga barn, men familj är fortfarande viktigt för dem – speciellt för Dolly som själv kommer från en väldigt stor familj.

– Jag har alltid haft min familj runt mig. Carl älskar dem alla och de älskar honom. Men han är från en väldigt liten familj, säger Dolly Parton, och förklarar att han, som bara har två syskon, fick vänja sig vid att Dolly kommer från en familj med 11 syskon, säger artisten i podcasten.

Medan maken har valt att pensionera sig, så kommer Dolly Parton fortsätta jobba – hon har inte tid att sitta och bli gammal, säger hon i en intervju med Oprah Winfrey.

– Jag kommer aldrig bli gammal, för jag har inte tid att bli gammal. Jag kan inte stanna upp tillräckligt länge för att bli gammal. Jag kommer bara vara den bästa jag kan vara under vilken ålder jag nu är i, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att det handlar om vad som kommer inifrån, mer än något annat. Det är en attityd och man måste lysa från insidan. Ibland kan det göra att man känner sig ung och verkar ung i andras ögon.

Läs mer:

Dolly Parton har skänkt en miljon dollar till forskningen för ett vaccin mot corona

Tio världskända låtar som egentligen är covers

10 kändisar som berättat om sin endometrios