Amerikanska mammabloggaren Emily Mitchell har tragiskt gått bort, bara 36 år gammal. Hon sörjs närmast av sin familj – maken Joe och deras fyra barn Finn, Isla, Eden och Luna – som hon levde tillsammans med i Rhode Island. Vid tiden för sin bortgång var Emily och gravid i sextonde veckan med en son, som skulle heta Joey.

En vän till Emily, Allyson Speake, har startat en insamling på Gofundme för familjen, som redan har dragit in över 161 000 dollar – över 1,3 miljoner kronor.

”Våra hjärtan är krossade och hennes glädjefulla närvaro kommer vara så saknad av så många”, skriver familjen på Gofundme.

”Em påverkade många människor liv, och den här förlusten är omöjlig att förstå för alla som kände henne. Vår vän var en hängiven mamma och fru, hon hade hjärtat hos Gud och hon älskade sina barn så mycket”.

Dödsorsaken för fyrbarnsmamman ännu okänd

Man vet inte varför Emily Mitchell har gått bort. Det var när hon åt frukost med sin familj den 22 december som det oförståeliga inträffade.

”Em drack sitt morgonkaffe och åt macka när hon plötsligt blev okontaktbar. Trots att det genast uppmärksammades av hennes barn, make, pappa och vårdpersonal, så var alla återupplivningsförsök utan framgång. Hon åkte hem för att vara med Herren. Läkarna jobbar fortfarande för att få fram svar till hennes familj. Vi kommer uppdatera alla med svaren när vi har dem”, står det på Gofundme.

Bara några veckor före sin död skrev Emily Mitchell på sociala medier om att hon skulle göra sitt femte kejsarsnitt när barnet i magen skulle födas.

”Det här kommer bli mitt femte kejsarsnitt. Oavsett hur din bebis kommer hit, vet bara att din erfarenhet är riktigt och värdig. Du är ingen sämre mamma om du behövde akut läkarvård, har ett planerat kejsarsnitt eller använder epidural”, skrev hon.

Läs mer:

Brittany Murphys tragiska död – frågorna som kvarstår efter elva år

Drottning Silvia avslöjar sanningen: ”Min bror dog i Alzheimer”

Helen Sjöholms möte med Ted Gärdestad – bara år före hans död

Utvald läsning

Femina