Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

37-åriga kvinnan från Sydafrika har fött tio barn samtidigt

09 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
I våras blev det världsnyheter när Halima Cisse från Mali födde nio barn samtidigt, som blivit till på naturlig väg.
Nu har hennes rekord slagits av en 37-åriga Gosiame Thamara Sith från Sydafrika, som menar att hon hade tio barn i magen samtidigt – sju pojkar och tre flickor, skriver The Mirror.
Annons
5 saker du kanske inte visste om tvillinggraviditeterBrand logo
5 saker du kanske inte visste om tvillinggraviditeter

37-åriga Gosiame Thamara Sithole från Sydafrika berättar nu att hon har fött tio barn samtidigt, som blivit till på naturlig väg. Det skulle i så fall vara rekord i barn från en enskild graviditet, där provrörsbefruktning inte använts. Rekordet har dock inte bekräftats av läkare eller Guinness rekordbok ännu.

De tio barnen, sju pojkar och tre flickor, ska ha fötts i den sydafrikanska staden Pretoria, när de var i vecka 29. Gosiame Thamara Sithole förlöstes med hjälp av kejsarsnitt på sjukhuset, skriver The Mirror. Den nyblivna tolvbarnsmamman – hon har ett sexårigt tvillingpar sedan tidigare – berättar att hon först fick höra att hon var gravid med sex barn, men att läkaren senare ändrade sig till åtta. Det var först vid förlossningen som de två sista barnen upptäcktes.

Annons

The Mirror skriver om hur Gosiame sagt att det var en tuff graviditet, där hon haft problem med halsbränna och smärta i benen, och att hon varit orolig för att barnen i magen inte skulle klara sig under hennes högriskgraviditet. Men efter förlossningen kunde man glatt konstatera att alla barnen var vid liv, och har goda utsikter att överleva. På grund av att de föddes i vecka 29 måste de dock tillbringa sin första tid i kuvöser. Familjen beskrivs som ”glad men emotionell” efter den omtumlande graviditeten och förlossningen.

Halima Cisse födde nio barn

Nyheten om den otroliga graviditeten kommer bara en månad efter att Halima Cisse från Mali födde nio barn som blivit till på naturlig väg – något som blev en världsnyhet. Halima flögs till Marocko för den förlossningen, för att hon inte kunde få rätt vård i hemlandet. Hon trodde inför kejsarsnittet att hon väntade sju barn, men läkarna upptäckte att det fanns två till i magen.

Ett av Halima Cisses nio barn eter förlossningen.

Cisses make, Kader Arby, berättade om glädjen efteråt, och konstaterade att han inte var orolig för hur det skulle gå för dem.

– Gud gav oss dessa barn. Han är den som bestämmer vad som kommer hända med dem. Jag är inte orolig för det.

Annons