0:54

Efter reklamen: Det här är ålderism

(0:54)

Lee Wachtstetter, 86, är ingen vanlig pensionär. De senaste 12 åren har hon nämligen inte bott i ett vanligt hem – utan på en lyxkryssare.

74 år gammal valde Wachtstetter, som kallas ”Mama Lee”, att sälja sitt hus och flytta in på ett kryssningsfartyg. Tiden på skeppet har gjort att hon hittills har besökt omkring 100 olika länder runt om i världen.

Anledningen till Lees ovanliga livsval går att hitta i hennes gamla äktenskap. Lee var länge gift med samma man, men 1997 gick han bort i sviterna av en elakartad tumör. Men innan han gick bort fick han sin fru att lova att hon skulle fortsätta åka på kryssningar, precis som de hade gjort tillsammans under sitt äktenskap. Innan maken gick bort hade de två åkt på 89 olika kryssningar ihop.

Tvååriga pojkens fina gest – för sin 99-åriga vän

Dansar för att hylla maken

Löftet om att fortsätta åka kryssningar är något som Lee Wachtstetter nu har tagit på största allvar i tolv år. För 160 000 dollar per år bor hon i en privat hytt på lyxkryssaren, och passas upp av anställda på fartyget. Varje gång som fartyget lägger an i en ny hamn i ett nytt land så dansar Mama Lee tillsammans med de nya besökarna på båten, till minne av hennes kära make.

Det är inte alla som har råd med Mama Lees speciella pensionärsliv, med hon trivs bra med sitt speciella livsval på åldernas höst. Wachtstetter har också släppt en självbiografisk bok om beslutet att bo på kryssning, som heter Jag må vara hemlös men du borde se min yacht!

Blev kär i frun på gymnasiet – men fick vänta 35 år på första dejten

Källa: Titta på videon.

Utvald läsning

Femina