0:44

Efter reklamen: Se när en sjungande Dolly Parton får sin spruta med vaccin mot covid-19

(0:44)

Sarah Olson bor i amerikanska staden Minneapolis med sin tvååriga son Benjamin, och under coronapandemin har de två fått tillbringa mycket tid hemma.

Men så fort sonen hade lärt sig gå ordentligt så märkte Sara att sonen alltid styrde kosan åt samma håll – nämligen mot grannen. På andra sidan ett staket bor 99-åriga grannkvinnan Mary O'Neill, och får Benjamin bestämma vill han hälsa på henne varje dag.

Benjamins mamma berättar hur sonen sprungit fram till Mary varje dag de varit ute i trädgården – och om de varit inomhus har han velat gå ut.

– Hon är bara Mary, eller de senaste dagarna har han kallat henne” Mimi ”. Om vi leker inomhus så ropar han ”Mimi? Mimi? ’Och vi går ut och letar efter Mimi”, berättar Sarah Olson.

Läraren klippte av elevens lockiga hår – föräldrarnas chock

Levde isolerad

För 99-åriga Mary har tvååringens fascination för henne varit välkommen. Sedan några år tillbaka lever hon ensam, efter att hennes make gått bort. På grund av coronapandemin har hon inte kunnat ha något umgänge, så att få lära känna tvååringen på andra sidan staketet har lyft isoleringen för Mary.

De två vännerna i trädgården.

– Vänskap kan hända på så många olika sätt, jag är verkligen glad att de kunde bilda denna vänskap – karantän eller inte, pandemi eller inte, säger Benjamins mamma.

Brenda trodde hon var infertil – blev gravid med femlingar

När Sarah berättade om vänskapen på sociala medier fick bilderna på den osannolika duon snabbt spridning. 97 års åldersskillnad är ingenting i sammanhanget.

– Jag är glad att de bildade denna vänskap eftersom det betyder mycket för henne, och det betyder mycket för honom också.

Källa: WBIR Channel 10, Newsner.

Utvald läsning

Femina