Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

90-åriga syskonen räddade livet på sin äldsta syster

03 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Vilka kan man lita på mer än sina systrar?
När Nicole Hauffs 97-åriga mormor blev sjuk så togs hon om hand av sina fyra systrar – som alla var över 90 år gamla.
”Systrar delar mer än några andra”, skriver Nicole Hauff på Love what matters.
Annons
5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtidBrand logo
5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtid

Nicole Hauffs 97-åriga mormor fick höra av läkarna att hon bara hade en vecka kvar i livet. Det tragiska beskedet gjorde att hennes fyra yngre systrar, alla över 90 år gamla, satte sig på olika flygplan för att komma och vara med henne i livets slutskede.

Men nu fyra månader efter läkarnas hårda ord så lever 97-åringen fortfarande. Barnbarnet Nicole berättar om de fem systrarnas fina relation på sajten Love what matters.

”När min mormor och hennes fyra systrar gick in i ett rum så fick de folks uppmärksamhet. Fem kvinnor i 90-årsåldern, jättesöta med en omisskännlig kärlek. De här systrarna är varandras längsta relationer i livet – längre än tiden med deras föräldrar och längre än de var gifta med sina partners”, skriver hon på Love what matters.

Annons

Systrarnas kärlek gav henne mening med livet

Mormorns make gick bort för över 20 år sedan, men systrarna fortsätter hålla ihop, och Nicole är övertygad om att det var systrarnas närvaro som gjorde att hennes mormor började må bättre igen och fortsatte leva.

”Omtanken från hennes systrar gav henne en mening att leva och vara aktiv. När man känner sig älskad och omtyckt så har man en anledning att leva. De här gulliga systrarna är bästa vänner, de gick ofta på gymmet tillsammans, till kyrkan och affären. Ett dagligt telefonsamtal och utgång på den lokala mexikanska restaurangen gör att de håller kontakten”, berättar hon.

Att se de gamla kvinnornas fina kontakt har också lärt barnbarnet att hålla hårt i sin egen relation med sina systrar.

”Min mormor och hennes systrar har inspirerat mina systrar och mig att älska varandra obegränsat. Vi kallar dom för mormödrarna och de fortsätter lära oss”.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons