Att det är dyrt att gifta sig är vida känt – med lokalhyra, mat och alkohol, dyra bröllopsklänningar och speciella utsmyckningar kan bröllopsnotan skena iväg på nästan hur mycket som helst om man inte aktar sig.

Men har man vänner som kräver dyra bröllopspresenter kan det kännas lika kostsamt att komma som gäst på denna kärleksfest.

I ett inlägg på forumet Reddit, som nu lyfts av Daily Mail, klagar en kvinna på just detta. Hon är bjuden på bröllop och har fått en önskelista på presenter till paret – där allt kostar över 3300 kronor. I USA är det vanligt att man registrerar en önskelista i en särskild affär, för att det ska bli lättare för gästerna att ge en uppskattad present.

”För par som redan är välbärgade vuxna i 30- eller 40-årsåldern och vars hem redan är fulla av fina saker (och det kanske inte är deras första äktenskap), varför finns det då en förväntan på att få presenter från första början? Folk du verkar bry dig om tar sig tid från sina liv för att fira er union. Är inte deras närvaro en tillräckligt bra present, speciellt om de har rest för att närvara? Hur går det ihop?”, skriver den frustrerade kvinnan.

Kvinnan menar att hon inte har träffat vännen som ska gifta sig på 15 år, och aldrig ens träffat bruden – något som gör så dyra presenter ännu konstigare.

Folk vill köpa presenter till brudparen

Genast väckte inlägget stor debatt. Flera menar att kvinnan har missförstått det hela – många personer vill ge presenter, och ser det som ett sätt att tydligt kunna visa sin kärlek till de som gifter sig.

”Om man inte vill registrera en önskelista så är det helt lugnt, kanske ha en insamling till smekmånaden i stället eller låt folk donera pengar till en välgörenhet i ditt namn. Men att ge är något som människor gillar att göra”, skriver en person.

”Det gör dem en del av något. Att ta bort det från vissa personer är att göra dem en björntjänst, om de ser fram emot att ge något och känner att de får kontakt genom att göra det”, skriver en annan.

Men kvinnan får också medhåll av andra, som tycker att det är oförskämt att önska sig dyra presenter och förvänta sig att få dem.

”Min kusin gifte sig nyligen med sin flickvän sedan många år. De bor tillsammans i ett fint hus i ett fint område och har allt de behöver till huset. Deras önskelista var full av dyr skit som fiskeutrustning och dyra köksredskap. Jag kände mig lite förnärmad av prislapparna”.

Läs mer:

Ska Kim Kardashian och Kanye West skilja sig? Här är allt vi vet

Världens populäraste smekmånadsresmål - enligt Pinterest

Prinsessan Dianas pinsamma hyllning till Charles i The Crown har hänt på riktigt