Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Cowboyen riskerade sitt eget liv för att försöka rädda tvåbarnsmamman

04 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTwitter, Youtube.
Ibland kommer hjältar i oväntade former – som en cowboy från Dallas.
När en kvinna höll på att sugas ut genom ett flygplansfönster riskerade cowboyen Tim McGinty sitt liv för att försöka rädda henne.
– En del hjältar bär mantel, min bär cowboyhatt, sa McGintys fru efter den traumatiska händelsen.
Annons
5 dödsolyckor som inträffat på filminspelningarBrand logo
5 dödsolyckor som inträffat på filminspelningar

Det är i krissituationer som våra sanna jag kommer fram – det är då det visar sig vad vi är beredda att göra för andra, och hur vi prioriterar oss själva. Om Tim McGintys vänner och familj inte visste att han var heroiskt lagd innan den 18 april 2018, så visste de garanterat det efteråt.

Det var en vanlig onsdag i april som Tim satte sig på ett plan tillsammans med hundratals andra personer, för att resa från New York till Dallas. Men mitt under flygningen, när planet nått höjden på 10 000 meter, gick allt fel. En av planets motorer exploderade, och rev upp ett hål i planet in till flygplanskabinen.

Närmast hålet satt tvåbarnsmamman Jennifer Riordan från New Mexico, som sögs med av det enorma trycket skapat av skadan. Hade det inte varit för Tim McGintys hjältemod hade hon kanske flugit ut genom det trasiga fönstret. Tim, som innan olyckan satt på andra sidan gången bredvid sin fru, bestämde sig blixtsnabbt för att försöka hjälpa kvinnan i livsfara, utan att bry sig om farorna han utsatte sig själv för samtidigt. Men när han försöker dra in henne är suget för starkt.

Annons

– En kille hjälpte till och vi kunde dra in henne, och sen försökte de återuppliva henne, berättade en skakad Tim McGinty efter flygplansolyckan.

Kämpade för att rädda kvinnans liv

När McGinty, klädd i cowboyhatt, och den andra mannen – en brandman – fått in Jennifer igen försökte en sjuksköterska ombord få liv i henne igen medan planet nödlandade i Philadelphia.

Men trots de hjältemodiga insatserna av alla inblandade gick Jennifers liv inte att rädda. Hon avled senare av sina skador.

Efter den unika händelsen hyllades Tim McGinty för sin insats, där han gjorde något de flesta andra passagerarna lät bli.

– Min man älskar Gud och tror att vår mening på jorden är att älska passionerat och att hjälpa andra. En del hjältar bär mantel, min bär cowboyhatt, sa Tims fru Kristen McGinty efteråt.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons