1:19

Efter reklamen: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Hela sitt liv fokuserade 48-åriga Christopher Stone på att stötta sin familj men sen drabbades han av dödliga lungsjukdomar. Christopher diagnostiserades med både lungfibros, emfysem och pulmonell hypertension – en sjukdom som kan misstas för astma eller KOL – och familjen gjorde upp en insamling på sidan Gofundme för att få in pengar till att betala hans sjukhuskostnader.

”Han går igenom behandling på UAB-sjukhuset, men är i kritiskt behov av en transplantering”, skrev familjen på Gofundme i april.

Men Christophers hälsostatus förvärrades snabbt, och snart var han för sjuk för att kunna genomgå den lungtransplantation han behövde för att bli frisk igen.

Ensamstående pappan adopterade döende pojke – gjort succé i OS

Christophers önskan före sin död – hinna träffa sonen

Även om Christopher Stone visste att han inte skulle överleva sjukdomen så hade han ett mål – han ville få träffa sin son. För samtidigt som han genomgick behandlingar för sin lungsjukdom, så var hans fru Brandi gravid i nionde månaden med deras son, Coy.

Christophers dotter Gracie berättar att mamma Brandi aldrig lämnade hans sida på sjukhuset, trots att hon var gravid,

– Kan du föreställa dig att vara gravid i nionde månaden och sova i en sjukhusstol bredvid din man varje natt? Det gjorde hon från januari till april. Hon lämnade aldrig hans sida.

Christopher och Brandi med sonen Coy.

Familjens tacksamhet för sista minnet med pappa

Den 24 april födde Brandi sonen, och tack vare personalen på universitetssjukhuset kunde Christophers önskan gå i uppfyllelse. Brandi och den nyfödda bebisen rullades in på Christophers rum, där han fick hålla om sin bebis.

– Jag höll min bebis. Jag kysste min fru. Gud är så god, sa 48-åringen efter att ha fått träffa sin son och sin nyförlösta fru.

Dagen därpå somnade Christopher in för gott, i sviterna av sin lungfibros. Men det sista mötet med sin nya familjemedlem betydde mycket för både honom och hans överlevande familj.

– Han kände sig välsignad och mer än tacksam för allting, säger hans andra dotter Lillie Stone.

Christophers möte med familjen, dagen före sin död.

Youtube.

Källa: Cafe Mom.

Gravida kvinnan trodde att hon väntade sju barn – födde nio