Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Entreprenören mördade 36 år yngre flickvännen – pappan slog larm

10 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografJacksonvile sheriff's office // TT.
Entreprenören Michael Hutto, grundare till friluftsmärket Salt Life, har mördat sin 36 år yngre flickvän.
Det var efter att pappan till 18-åriga Lora Grace Duncan slog larm om att dottern inte kommit hem, som hon hittades skjuten på ett lyxhotell i Florida.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Michael Hutto, 54, som var med och grundade friluftsklädmärket Salt Life, har mördat sin 36 år yngre flickvän, Lora Grace Duncan, 18, skriver The Cut.

Duncans pappa bad polisen att kolla till hans dotter den 29 oktober, efter att han inte fått tag på henne under flera dagar. Med hjälp av hennes mobil lyckades de hitta henne på ett lyxhotell i West Palm Beach i Florida – där de hittade henne död på golvet, skjuten i magen.

Lora Grace Duncans pappa berättade för polisen att dottern var i en relation med 54-åriga Michael Hutto, och uppgav också att entreprenören hade gett hans dotter droger för att hålla henne under kontroll. I samma rum som 18-åringen hittades död hittade polisen också Huttos plånbok och id-kort. Dagen efter kördes Hutto till sjukhus akut, efter att ha hittats på en bensinmack där han ska ha "ryckt, sagt världsfrånvända saker och gråtit medan ögonen rullade bak i huvudet". När polisen förhörde honom ska han ha sagt:

Annons

– Herregud, jag tror jag har skadat Gracie.

Hutto hävdar att skjutningen var ett misstag

Senare, när han hade lugnat ner sig, berättade Hutto för polisen att skjutningen var en olycka. De två hade "lekt" på hotellrummet när Michael Hutto hade riktat pistolen mot henne och råkat skjuta henne i magen. Han flydde då rummet i panik.

Det var 2003 som Michael Hutto och hans vänner grundade klädföretaget Salt Life, inriktat på kläder för surfare, fiskare och båtägare. Han ska dock ha sålt företaget till nya ägare 2013 – ägare som i ett pressmeddelande gör tydligt att han inte kan associeras med dem längre, och skickar sina sympatier till Duncans familj.

Läs mer:

Annons