Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flickan lever med tumör i ansiktet – men inspirerar alla

16 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Amerikanska flickan Autumn, 11, lever med en ovanlig diagnos som gör att hon har en stor tumör i ansiktet.
Men trots sjukdomen lyckad Autumn inspirera alla i sin närhet med sin positiva inställning till livet.
– Hon har gått igenom faser då folk driver med henne, säger hennes mamma.
Annons
Lovisa Ströms tumör var lika stor som en handbollBrand logo
Lovisa Ströms tumör var lika stor som en handboll

Att gå igenom en uppväxt är svårt för vilket barn som helst, men att göra det när man sticker ut i omgivningen är ännu svårare. Amerikanska flicka Autumn, från Kansas, har haft det svårare än de flesta – hon lever nämligen med en stor tumör i ansiktet.

Autumn föddes med diagnosen neurofibromatos typ 1, vilket är en genetisk sjukdom som gör att det växer godartade tumörer på hennes nervbanor. 11-åringen har dels en tumör på magen som inte syns, och dels en på högra sidan av ansiktet som går hela vägen in i hjärnan. Ansiktstumören är så pass stor att den tynger ner hennes öga, vilket gör att hon har svårt att se på sitt öga.

11-åringen, som tycker om att rita och cykla, stöttas av sin mamma Lindsay i alla väder, och Lindsay gör vad hon kan för att dottern ska kunna leva ett så normalt och smärtfritt liv som möjligt.

Annons

Blir retad för sin tumör

Men trots att Autumn är snäll och trevlig mot sin omgivning, så har hon inte alltid kunnat räkna med att behandlas på samma sätt själv. Istället har hon blivit kallad både ”ringaren i Notre Dame” och ”elefantmannen”.

– Hon har gått igenom faser då folk driver med henne. Men hon låter det inte påverka henne så mycket som jag tycker att det borde. Det är mycket pekande och ”varför ser du ut sådär”, säger hennes mamma.

Autumn har retats för sin tumör.

När eleverna i skolan är elaka mot henne så tar hennes storasyster Riley henne i försvar och skäller ut mobbarna, medan Autumn själv mest ignorerar dem.

Om Autumns tumör i ansiktet skulle växa så skulle hon riskera att drabbas av en stroke och i värsta fall dö, men med hjälp av mediciner så jobbar man på att krympa tumörerna. Mamma Lindsay är stolt över dotterns fina inställning till livet och sin omgivning genom all kamp.

– Jag är lyckligt lottad att hon är som hon är, hon bara accepterar sig själv och har en positiv attityd kring allting, säger mamman.

Källa: Youtube.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons