1:08

Efter reklamen: 10 kändisföräldrar som skyddar sina barn från rampljuset

(1:08)

Ella Rogers, nu 4 år, föddes med ryggmärgsbråck av typen spina bifida, något som gör att hon har tillbringat stora delar av sitt hittills korta liv i rullstol, då hon är förlamad från midjan och nedåt.

När Ella fick en Barbiedocka som också satt i rullstol blev hon därför överlycklig – äntligen kunde hon känna igen sig i sina leksaker.

Mamma Lacey Rogers berättar om dockan som får hennes dotter att le med hela ansiktet för Good morning America.

— Hon älskar den. Det är en Barbie som är precis som henne. Det är speciellt eftersom hon kan relatera. De gick så långt att bromsarna till och med fungerar på rullstolen, vilket fascinerar mig.

Visste inte att hon var gravid – då påbörjades förlossningen

Ellas sjukdomar förhindrar henne att prata

Ella fick en tuff start på livet redan innan hon hade hunnit födas. Lacey var från början gravid med tvillingar, men i vecka 23 förlorar hon Ellas tvillingsyster. Veckan därpå diagnostiseras Ella med spina bifida.

– Det var surrealistiskt för vi skulle ha tvillingflickor. Vi var exalterade. Sen förlorade vi hennes syster och min graviditet gick utför efter det. Jag var rädd att förlora Ella också, säger Lacey Rogers.

Fyraåringen har också en Chiari-missbildning i hjärnan, vilket förhindrar henne från att prata. Istället använder Ella sig av teckenspråk.

Sarah adopterade en dotter – tvingades lämna tillbaka henne

Sjukdomarna till trots är Ella en glad liten tjej, som älskar att leka med sin docka tillsammans med storebrodern Zachary.

– Hon sprider så mycket glädje till så många människor. Hon är väldigt gullig och enkel att ha att göra med.

Utvald läsning

Femina