1:03

Efter reklamen: Kändisar som avslöjat sina graviditeter under 2021

(1:03)

25-åriga Lorna Goodings födde sitt första barn i juni förra året. Hon och partnern Nick Burdiak tyckte att livet som nyblivna föräldrar till dottern Vivienne var både roligt och spännande, och planerade att njuta av sin tid tillsammans som trio. För att inte bli gravid igen för tidigt lät Lorna sätta in ett preventivmedel i kroppen, bara några månader efter att Vivienne föddes.

Tiden som följde började Lorna gå upp i vikt, men eftersom hon visste att det var en vanlig biverkning av preventivmedel så tänkte hon inte något mer på det. Men när hon också började känna sig svullen i magen gick hon till vårdcentralen.

Brenda trodde hon var infertil – blev gravid med femlingar

– De sa att jag skulle fortsätta med implantatet och trodde att jag bara samlade på mig vätska, så de sa att jag skulle försöka gå ner lite i vikt, säger Lorna, och fortsätter:

– Jag gick långa promenader och försökte verkligen bli av med vikt eftersom jag hoppades att det skulle hjälpa mot det obekväma.

En dag får Lorna Goodings så ont i magen att hon bestämmer sig för att göra ett graviditetstest, preventivmedlet till trots. Men testet visar negativt.

Magont var förlossning

Den kvällen går hon på fest med sina vänner, trots att hon hade haft ont hela dagen. Till slut blir det så illa att hon får åka in till sjukhus – där hon upptäcker att hon inte bara är gravid, utan också att förlossningen har påbörjats.

– Det blev så illa att mina vänner tog mig till sjukhuset, och läkarna fick berätta att jag var 38 veckor gravid och att förlossningen var igång. Jag kunde inte tro det.

Kimberley var gravid med sitt första barn – då gör läkarna en upptäckt

Chocken var så stor att hon bestämde sig för att inte ringa till sin partner, som också var ute och var full.

– Jag sa inte ens till Nick, eftersom jag visste att han hade haft för många öl och inte skulle förstå.

Samma natt föddes dottern Daphne, och familjen är lyckliga över sin nya familjemedlem.

– Det har varit en stor chock, men lilla Daphne är helt fantastisk, säger hon.

Källa: Emma's diary.

Utvald läsning

Femina