Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

”Flög 1200 mil för första dejten – nu är vi gifta och har barn”

19 aug, 2021 
När Nic och Ronelda träffades på dejtingappen Tinder 2016 så blev de snabbt intresserade av varandra.
Det fanns bara ett problem – de bodde 800 mil ifrån varandra.
– De där tio dagarna gjorde det väldigt tydligt att Nic var den rätta, säger Ronelda till The Mirror.
Annons
Juristen: Det här ska ni tänka på när ni flyttar ihopBrand logo
Juristen: Det här ska ni tänka på när ni flyttar ihop

Det var i november 2016 som skotska Nic Petrie, nu 43, bodde i Rom, och efter en skilsmässa var redo att hitta kärleken igen. Då han snart skulle åka till Kapstaden i Sydafrika för en jobbkonferens, så ställde han in sina inställningar i dejtingappen Tinder för att leta efter personer där.

Det dröjde inte länge innan han fick kontakt med tio år yngre Ronelda, som bodde i staden.

– Redan från början så gick allt bra, det var aldrig stelt, berättar hon för The Mirror.

Paret möttes upp i Kapstaden när Nic var på besök, och bestämde sig för att försöka sig på ett långdistansförhållande ett tag. I tre månader pratade de konstant i telefon och på videosamtal, från morgon till kväll. I början av 2017 återvände Nic till Kapstaden, och den här gången stannade han i 10 dagar.

Annons

– Vi bestämde oss för att bo tillsammans för att se om relationen skulle kunna fungera. De där tio dagarna gjorde det väldigt tydligt att Nic var den rätta, berättar Ronelda.

Så fort han kom hem från resan bokade Nic en ny där han skulle stanna i Kapstaden i en månad. Planen var sedan att Ronelda skulle komma till Storbritannien med ett tre månaders-turistvisum – men visumet nekades bara dagar före avfärd.

Paret får sitt första barn

I december samma år, när Nic är på besök igen, så får paret en oväntad nyhet: Ronelda är gravid med deras första barn.

– Det fanns inte en chans att jag skulle lämna henne efter att ha fått veta att hon är gravid. Så jag stannade lite längre och löste det med visumansökan.

Det dröjer ungefär ett halvår till, men i juni 2018 lyckas paret äntligen flytta till Aberdeen i Skottland, där Nic kommer från. Där föddes deras äldsta dotter, Brooklyn.

Men även om dottern var brittisk medborgare, så var inte Ronelda det, och när hennes turistvisum tog slut fick hon och dottern åka hem till Sydafrika igen. Under året som följde fick paret mötas upp så fort de kunde, och där de kunde – och sågs både i Tanzania och i Irland. En vecka före sin 31-årsdag berättar Ronelda att hon är gravid igen.

Annons

– Vi var så glada, men att få ett till barn och inte veta vad som skulle hända med våra medborgarskap var verkligen svårt, säger Nic till The Mirror.

Nu får familjen bo tillsammans

Ronelda kommer till Storbritannien på ytterligare ett turistvisum i slutet av 2019, och i januari 2020 föds dottern Bellakane också. På grund av nedstängningen i samband med covid-19 så kunde hela familjen stanna tillsammans i Skottland, medan Ronelda ansökte om permanent uppehållstillstånd. I slutet av 2020 kom beskedet de väntat på i flera år – hela familjen får bo tillsammans i Skottland. I början av augusti gifte sig också paret.

– Det var underbart att få vara med barnen efter att i fem år inte ha vetat vad som skulle hända, säger Nic.

Annons