Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Veronica blev gravid som 14-åring – nu har hon 11 barn och vill ha 6 till

12 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Veronica Merritt var bara 14 år när hon blev gravid med sitt första barn.
I dag är hon 36 år och elvabarnsmamma – samtidigt som hon hoppas kunna få sex barn till.
— Jag får många negativa kommentarer, säger hon till The Sun.
Annons
5 kändisar som blivit föräldrar under 2021Brand logo
5 kändisar som blivit föräldrar under 2021

36-åriga Veronica Merritt, ursprungligen från New York, har ett liv som får många att reagera. Hon var bara 14 år gammal när hon blev gravid med sitt första barn, Victoria. I dag är Victoria 21 år, och äldst i en syskonskara med 11 barn.

Veronica delar med sig av sitt liv på sociala medier, och får många frågor men också kritik för hur hon valt att leva.

– Jag får många negativa kommentarer. Jag får frågor som ”har de alla samma pappa? Äger du en tv?”. Jag vill ge personerna som frågar sådant en spegel så att de kan syna sig själva, säger hon till The Sun.

Den 36-åriga mamman bor nu i ett hem med nio rum med tio av sina elva barn – Andrew, 16, Adam, 15, Mara, 13, Dash, 12, Darla, 10, Marvelous, 8, Martalya, 6, Amelia, 4, Delilah, 3, och Donovan, 1. Huset köpte hon och maken Marty, 37, för mindre än 200 000 kronor förra året.

Annons

– Man behöver inte köpa ett hem för två miljoner – spara pengarna och köp ett renoveringsobjekt, säger Veronica om sitt billiga hem.

Blev gravid på högstadiet

Veronica berättar att hon blev gravid oplanerat på högstadiet, och att hon fortsatte vara tillsammans med pappan till Victoria. Paret gifte sig och fick också sonen Andrew tillsammans, innan de gick skilda vägar.

– Jag gick ut gymnasiet med strålande betyg, och jag försökte gå på högskola men blev sjuk båda gångerna – jag har en njursjukdom och förlorade min njure förra året, säger hon.

De nio yngsta barnen har hon med maken Marty, och paret är sugna på att skaffa ännu fler barn tillsammans.

– Vissa av barnen var planerade. Men jag kan inte ta hormonella preventivmedel eftersom min sjukdom gör att jag lätt får blodproppar. Men jag har inte räknat bort att få fler barn. Jag skulle vilja ha sex till. Jag har tillbringat 8,5 år av mitt liv gravid.

Annons

Kritiseras på sociala medier

Nyligen köpte hon en gammal skolbuss på auktion för omkring 30 000 kronor, som hon använder som familjens fordon. Men även om de inte har lån på varken hus eller bil, så erkände Veronica för följarna på Tiktok att hon tar emot välgörenhet i form av mat, för att få det att gå runt med den stora familjen. Hon hade hoppats att folk skulle vara förstående, men fick mycket hat och kritik.

– De flesta har något att klaga på gällande sin barndom, men mina barn kommer åtminstone veta att de är älskade.

Annons