Gabriella blev dubbelgravid

Brittiska Gabriella Christmas har tvillingsönerna Eduardo och Ezra, som fyller 3 år i juli – men från början var hon bara gravid med ett barn.

Sönerna är nämligen resultatet av en oerhört ovanlig dubbelgraviditet, där man först blir gravid med ett barn, och sedan med ett till vid ett annat separat tillfälle.

För Daily Mail berättar tvillingmamman hur hon tidigt upptäckte att hon var gravid, och att hon redan i vecka fem uppsökte läkare för ett ultraljud, då hon var rädd att hon höll på att få missfall. Läkarna kunde se ett foster i magen, sonen Eduardo, men också en skugga som de inte riktigt kunde säga vad det var för något.

– De sa att det var en bebis och en skugga som kanske skulle kunna vara en annan bebis men de var inte säkra, eftersom den var mycket mindre. Vid ultraljudet vid 12 veckor så var läkarna oroliga för att den ena var så mycket större än den andra och de trodde att det var för att barnen delade på moderkakan, säger Gabriella.

Nyblivna mamman fick obotlig cancer och fick dagar att leva – blev frisk

Läkarens svar: Barnen var gjorda med veckors mellanrum

Men när hon uppsökte en specialistläkare så fick hon till sist svaret – barnen hade varsin moderkaka och var egentligen två helt olika graviditeter.

– Den andra bebisen var tre veckor efter i utvecklingen för att han va tre veckor yngre. Så Extra växte hela tiden tre veckor bakom Eduardo under graviditeterna, säger Gabriella.

I juli 2018 föddes barnen med kejsarsnitt, och även om det var en markant storleksskillnad på barnen så mådde de båda bra när de föddes.

– De är tvillingar för att de är födda samma dag och har samma föräldrar men det var två olika graviditeter som råkade hända samtidigt. Det var riktigt svårt för oss att fatta att jag blivit gravid när jag redan var gravid.

Enäggstvillingarna gifte sig med tvillingpar – nu får de barn samtidigt