Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon födde sitt barn för tidigt för makens skull – innan han dog

29 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Efter en lång tids kamp mot cancer var Mark Aulger äntligen friskförklarad, och såg fram emot att bli pappa igen.
Men behandlingarna förstörde hans kropp, och han gavs en vecka att leva – då tog hustrun Diane ett viktigt beslut.
– Han fick hålla henne i 45 minuter. Han och jag grät konstant, har Diane berättat för ABC News.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Julen 2011 trodde Mark och Diane Aulger att de hade en ljus tid framför sig. Diane väntade parets femte barn, och Mark hade precis friskförklarats efter en lång tids cancerkamp.

Men lyckan blev kortvarig för familjen. Den tredje januari förändrades allt, när Mark plötsligt drabbades av svår andnöd och behövde köras i ilfart till sjukhuset. Väl där kunde läkarna konstatera att medan cancern förvisso var borta, så hade cellgiftsbehandlingarna förstört Marks kropp, och framförallt hans lungor.

Mark Aulger diagnostiserads med lungfibros som inte gick att behandla, och han gavs en vecka att leva.

– Han var vaken och alert. Jag trodde först inte på läkarna. Dagen efter kom de in och sa: ”När är det tänkt att du ska ha ditt barn?” har Diane Aulger tidigare sagt till ABC News.

Annons

Hann hålla sin dotter – innan han dog

Mark och Diane som hade sett fram emot att få uppfostra även sitt femte barn tillsammans tvingades tänka om, och istället fokusera på att Mark skulle hinna träffa sin yngsta dotter överhuvudtaget.

Tillsammans med läkarna bestämde de sig för att Dianes förlossning skulle sättas igång. Två dagar senare föddes Savannah Kruger, i en säng bredvid sin sjuka pappa. Då var Marks syrenivåer farligt höga, och det var tydligt för läkarna att han inte hade långt kvar. Men han hann träffa sitt yngsta barn, något som också visats i The Doctors.

– Han fick hålla henne i 45 minuter. Han och jag grät konstant, har Diane berättat.

Efter mötet med dottern hamnade Mark i koma, och fem dagar senare var han död.

Nu har det gått tio år sedan händelsen, och Savannah har hunnit fylla tvåsiffrigt. På Facebook delar Diane med sig av bilder på hur dottern ser ut nu, tillsammans med de äldre barnen.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons