Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tonårsmamman dog i cancer – sköt upp behandling för att rädda sonen

17 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografGofundme.
Brianna Rawlings var 18 år gammal när hon blev gravid, men i fjärde månaden fick hon veta att hon hade leukemi.
I stället för att påbörja behandling valde hon att försöka rädda sonens liv – men det slutade i tragedi för dem båda.
– Jag var väldigt glad och förväntansfull över att bli mamma, sa Brianna till Daily Mail före sin bortgång.
Annons
Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Så stöttar du någon i sorg

Brianna Rawlings var bara en vanlig tonåring från Australien när hon 18 år gammal får veta att hon är gravid 2018. Tonåringen är glad över beskedet, och ser fram emot att få bli en ung mamma.

Men när hon är gravid i fjärde månaden får Brianna ett fruktansvärt besked – hon har drabbats av en ovanlig typ av leukemi, som är aggressiv. För att rädda sitt eget liv skulle hon behöva göra sen abort. Men Brianna Rawlings vägrar, och bestämmer sig för att skjuta upp cancerbehandlingen tills efter att hon har fött sin son, något som gör att hon minskar sin egen chans till överlevnad.

Sonen blir 12 dagar

Den osjälviska handlingen följs dock av tragedi efter tragedi. När Brianna skjuter upp sin cancerbehandling så drabbas hon istället av en blodinfektion, som hon för vidare till barnet i magen. När Brianna drabbas av smärtsamma kramper och hög feber tvingas läkarna ta ut bebisen med akut kejsarsnitt, tre månader för tidigt.

Annons

Bebisen Kayden håller sig kvar i livet i 12 dagar innan han till slut somnar in – dagar som Rawlings efteråt kallade de bästa i sitt liv.

– Det har varit väldigt jobbigt, utdraget, utmattande och smärtsamt. Även om Kayden inte är med oss längre, så gav han mig styrkan att gå vidare och slå det här, sa Brianna till Daily Mail efter sonens död och fortsatte:

– Jag var väldigt glad och förväntansfull över att bli mamma – allt jag någonsin har velat är att ha en familj. Jag var också rädd för vad världen hade i sitt sköte för mig.

Somnar in efter förlusten av sonen

Efter den tragiska förlusten av sin son verkade Briannas sjukdom gå åt rätt håll, och hennes blodvärden blev bättre. Sedan vände det igen. Brianna fick en benmärgstransplantation av sin bror och kunde sedan påbörja en experimentell behandling, som kostade familjen tiotusentals kronor. Men efter bara två behandlingar var tonåringens liv bortom räddning. Hon dog bara dagar efter sin 19-årsdag.

”Vår vackra Brianna nådde slutet av sin resa här med oss på jorden och har äntligen återförenats med sin gosebjörn Kayden”, skrev familjen på den GoFundMe-sida de startat för att samla in pengar till familjen.

Annons