Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hustruns brutalt ärliga dödsruna efter makens död

19 feb, 2021 
79-åriga David Nagy är en av hundratusentals amerikaner som har gått bort i coronapandemin.
Nu blir hans minnesruna i lokaltidningen uppmärksammad världen över – för hans familjs brutala ärlighet.
”Dave gjorde allting rätt, men det gjorde inte ni. Skämmes på er allihop, och må karma hitta er en dag”, står det i runan.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

David Nagy skulle fylla 80 år bara några månader senare när han smittades med covid-19, och gick bort den 22 juli 2020.

Nu har hans dödsannons blivit uppmärksammad världen över – på grund av att hans familj varit så brutalt ärlig i den.

I dödsannonsen konstaterar hustrun Stacey att hon är otröstlig, innan familjen riktar vass kritik både mot politikerna, som de menar brydde sig mer om valresultatet än döda människor.

”Familjemedlemmarna tror att Davids död var onödig. De skyller hans död och alla de andra oskyldiga som har dött på Trump, Abbott och alla andra politiker som inte tog den här pandemin på allvar och var mer upptagna med sin popularitet eller röster än liv”, skriver familjen i dödsannonsen, som publicerades i en lokaltidning.

Familjens ilska mot de som inte bär munskydd under corona

Men det är inte bara familjen som får sig en känga – även de amerikanska medborgare som vägrat bära munskydd för att de ser det som en rättighet att slippa får det hett om öronen.

Annons

”Andra att lägga skulden på är de många ignoranta, självcentrerade och själviska personer som vägrar följa råden från medicinskt kunniga, som tror att deras rätt att inte bära munskydd är viktigare än att oskyldiga människor dör”, står det i dödsannonsen.

Davids minnesruna i lokaltidningen.

Davids hustru Stacey avslutar med att konstatera att David själv gjorde allt han kunde för att inte smittas i pandemin, men att andra har betett sig felaktigt – och ayy de har hans död på sitt samvete.

”Ett uttalande från familjen sade att Dave gjorde allting rätt, men det gjorde inte ni. Skämmes på er allihop, och må karma hitta er en dag”.

Källa: Tiphero.

Annons