Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Joe och Jill Bidens tröstande ord till amerikanska folket: ”Lite hopp”

15 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCBS/TT.
På Alla hjärtans dag tog presidentparet Joe och Jill Biden en promenad med sina hundar, och mötte journalister.
Jill Biden berättade om sin överraskning för maken i en mörk tid – och president Joe Biden kom med tröstande ord.
– Jag ville bara ha lite glädje. Med den här pandemin så känner sig alla lite nere. Så det är lite glädje, lite hopp. Det är allt, säger Jill Biden.
Annons
Det här är Jill BidenBrand logo
Det här är Jill Biden

På Alla hjärtans dags-morgonen på söndagen tog presidentparet Joe och Jill Biden en promenad med sina hundar Champ och Major, och mötte några utvalda journalister på Vita husets gräsmatta. Jill Biden hade pyntat med stora hjärtan med ord som ”kärlek”, ”tacksamhet”, ”medmänsklighet” och ”familj”.

Joe Biden berättade för reportrarna att Alla hjärtans dag är Jill Bidens favorithögtid, och att hon ett år när han var vicepresident under Barack Obama ritade ”Joe älskar Jill” på ett av Vita husets fönster.

Den korta intervjun med presidentparet har blivit viral på grund av att den är så lågmäld och normal, till skillnad från hur de senaste fyra åren då president Trumps relation med pressen varit minst sagt ansträngd. Joe Biden gav som kontrast bort sin kaffekopp till en reporter, och försäkrade om att han inte hade druckit ur den än.

Bidens tröstande ord till alla i sorg

Jill Biden berättade om valet att pynta för Alla hjärtans dag, och menade att hon försökt muntra upp lite i dystra tider.

Annons

– Jag ville bara ha lite glädje. Med den här pandemin så känner sig alla lite nere. Så det är lite glädje, lite hopp. Det är allt, säger Jill Biden.

Jill Bidens pynt.

Joe Biden förstod att det för många familjer var den första Alla hjärtans dagen utan en viktig familjemedlem, då många förlorat anhöriga i covid-19. Biden, som själv förlorade sin första fru och sin dotter i en bilolycka på 70-talet, och sedan sonen Beau Biden i cancer 2015, delade med sig tröstande ord till de drabbade.

– Det finns hopp. De måste bara fortsätta vara starka. Många människor har gått igenom ett ofattbart lidande. De har förlorat sina familjer – förlorat sina barn, sina makar, fruar, mammor, pappar – och det är nästan olidligt. Det enda jag kan säga att de fortfarande finns i ens hjärta... det gör de verkligen.

Läs mer:

Annons