Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jag är 40 år och gravid – det här säger folk till mig

08 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
En kvinna som fick barn först i tjugoårsåldern och nu är gravid som 40-åring märker stor skillnad i hur hon blir bemött.
I en omdiskuterad video berättar Mimi om kommentarerna hon får höra från sin omgivning.
Annons
6 kända kvinnor som fick Barn efter 50Brand logo
6 kända kvinnor som fick Barn efter 50

Hur man blir bemött som gravid beror mycket på vilken ålder man är i när man väntar barn – det menar i alla fall den här TikTok-mamman. På sociala medier-appen visar Mimi vilka kommentarer hon får kring att hon är gravid när hon är 40 år, och konstaterar att det är stor skillnad mot när hon var gravid med sitt första barn i tjugoårsåldern, skriver The Sun.

Bland kommentarerna hon delar med sig av hittar vi ”Lycka till! Du kommer vara 58 när barnet är 18”, ”Så, är det här en medelålderskris-bebis?” och ”Folk kommer fråga om det är ditt barnbarn”.

Svarar på kritiken

I kommentarerna berättar hon att hon inte kan förstå folks kritik, då hon själv känner sig mycket tryggare i att bli mamma nu än när hon var yngre.

Annons

”Jag fick barn när jag var i tjugoårsåldern, och jag hade inte en potta att kissa i eller ett fönster att kasta ut det ur. Så nu när jag är 40 år och har koll på mitt liv, så förstår jag vad moderskap är och hur det tynger mentalt, fysiskt och emotionellt”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Moderskap är så mycket, och det förstår jag nu. Så jag har möjlighet att ge mitt barn något jag inte kunde ge mina första två – då försökte jag bara lista ut det hela allt eftersom”, skriver hon.

Mimi har också fått etiketten ”crunchy mom” på sajten, vilket innebär att hon är en mamma som går emot normerna.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons