Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jenni är 34 år – och mormor

05 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Jenni Medlam var 17 år gammal när hon blev mamma för första gången, till dottern Charmaine.
När Charmaine själv blev gravid vid 16 års ålder bestämde sig Jenni för att stötta henne – och blev på köpet ”Storbritanniens yngsta mormor”.
– Jag visste exakt hur det kändes för Charmaine att behöva berätta för mamma att hon var gravid, säger hon till The Mirror.
Annons
5 kändisar som fått barnbarn tidigtBrand logo
5 kändisar som fått barnbarn tidigt

När Jenni Medlam var 17 år blev hon gravid för första gången, och fick dottern Charmaine tillsammans med sin dåvarande pojkvän. Det unga paret gjorde slut, och fem år senare träffade Jenni maken Richard, som blev som Charmaines riktiga pappa. Paret fick också döttrarna Chelsey, 13, och Scarlett, 10, tillsammans.

Även om Jenni nu har en stabil familjesituation med sin man och sina tre döttrar, så var det kämpigt för henne att som nybliven singel och tonårsmamma ta hand om sitt barn och få livet att gå ihop. Därför var det självklart för Jenni att stötta dottern Charmaine när hon 16 år gammal berättade att hon var gravid.

– Jag visste exakt hur det kändes för Charmaine att behöva berätta för mamma att hon var gravid. Men jag sade till henne att det är hennes kropp, hennes beslut och att jag skulle stötta henne oavsett, säger Jenni Medlam till The Mirror.

Annons

Unga morföräldrarna får frågor

Charmaine hade varit tillsammans med sin pojkvän i två år när hon blev gravid, och i juni födde hon dottern Isla-May.

Jenni kan inte förneka att både hon och Richard blev chockade när de fick höra att Charmaine skulle bli mamma, men ser positivt på att få mycket tid tillsammans med sitt barnbarn.

– Men att vara unga morföräldrar betyder bara att man har mer tid på sig för att älska barnbarnen. Vi kanske till och med får barnbarnsbarn, säger Jenni Medlam till The Mirror.

När Jenni och Richard är ute med sitt barnbarn tror de flesta att det är deras eget barn – och blir förvånade när de får höra att 34-åriga Jenni och och 35-åriga Richard är morföräldrar.

– De flesta tror oss inte när vi berättar. Det är klart att jag har förståelse för att folk kan få för sig att vi är hennes föräldrar eftersom vi bara är drygt trettio, säger Jenni Medlam.

Hon fortsätter:

– Det har varit omtumlande men vi älskar våra nya roller. Jag är Nanna och Richard är G’pa.

Annons