Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Katie ärvde miljoner som barn – förstörde resten av hennes liv

02 mar, 2021 
Katie Loveridge var bara sex år när hon plötsligt ärvde miljoner av en man som hon såg som sin låtsasfarfar.
Nu berättar hon hur det stora arvet har förstört hennes liv – och varför hon hellre skulle ha det ogjort.
– Ärligt talat önskar jag att jag inte hade ärvt något för sorgen har inte varit värt det, säger hon till The Mirror.
Annons
Världens fem rikaste kändiskvinnor 2020Brand logo
Världens fem rikaste kändiskvinnor 2020

Katie Loveridge var bara fyra år gammal när hon träffade sin pappas excentriska vän Wilfred Lamb, 72. Flickan och gubben blev oväntat vänner – hon såg honom som en farfar, och han henne som ett barnbarn – och de tillbringade tid tillsammans.

När Wilfred gick bort två år senare var sexåriga Katie förkrossad – men hon visste inte att hans död skulle komma att påverka henne för resten av hennes liv. Bara åtta dagar före sin död valde nämligen Wilfred att ändra sitt testamente och skriva ut hela sin familj. I stället ville han att alla hans pengar, 250 000 pund – 2,9 miljoner kronor med dagens valutakurs – skulle gå till sexåriga Katie.

Än i dag är det många som antar att Katie utsattes för övergrepp av Wilfred, och att det är därför han lämnade henne pengarna.

– Han var som min bästa vän och farfar i ett och jag har många fina minnen med honom som jag aldrig kan få tillbaka. Han var ensam och snäll och bortstött av sin familj. Han var bara en fin man som aldrig förgrep sig på mig, säger Katie till The Mirror.

Annons

Drogs till rättegång som 6-åring – vann arvet

Vid tidpunkten för Wilfreds död, i januari 2000, så togs han om hand av sin dotter Josephine – som valde att ta Katies föräldrar inför rätta för att få tillbaka pengarna som hon menade var hennes, men som nu skulle gå till Katie. Det skulle dröja fem år innan Högsta domstolen slog fast att pengar var rättmätigt Katies.

När Katie Loveridge fyllde 18 år så fick hon till slut pengarna – men i dag när hon är 27 år – menar hon att miljonarvet bara har förstört hennes liv, inte berikat det.

Katie har haft pojkvänner som stulit pengar från henne, och fortfarande kan det komma fram folk på stan som ber henne om pengar. Katie, som också ärvde Wilfreds hus och har sålt det, har aldrig jobbat, och lever i dag bekvämt på arvet.

– Jag var en liten flicka som aldrig bad om något av detta. Ärligt talat önskar jag att jag inte hade ärvt något för sorgen har inte varit värt det. Jag vet inte vad ett normalt liv är och det smärtar mig.

Annons