Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

22-barnsfamiljen lägger tusentals kronor på mat varje vecka

27 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Sure och Noel Radford har 22 barn tillsammans – där 20 av dem fortfarande bor hemma.
Ska Storbritanniens största familj veckohandla går det åt tusentals kronor, och familjen använder 24 toarullar i veckan.
– Jag försöker låta bli att tänka på vad allt kostar. Vad jag kunde ha haft i stället, skämtar Noel i programmet.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

Sue Radford, 45, och maken Noel, 50, har Storbritanniens största familj – med 22 barn.

Nu visar de upp sitt extrema liv i en ny tv-dokumentär, 22 kids and counting, och fascinerar tittarna med hur de får ihop allt.

Av parets 22 barn bor fortfarande 20 av dem hemma. Medan äldsta barnen Chris, 31, och Sophie, 27, har flyttat hemifrån, så bor Sue och Noel under samma tak som barnen Chloe, 25, Jack, 23, Daniel, 21, Luke, 20, Millie, 19, Katie, 18, James, 17, Ellie, 15, Aimee, 14, Josh, 13, Max, 12, Tillie, 10, Oscar, 9, Casper, 8, Hallie, 5, Phoebe, 4, Archie, 3, Bonnie, 2, samt minstingen Hallie, som är 10 månader.

En del av familjen.

I programmet förklarar familjen att en veckohandling för dem ligger på ungefär 4600 kronor, 400 pund, och att de på en vecka använder upp tre tandkrämstuber, 24 rullar toapapper och äter 80 förpackningar yoghurt. När familjen äter tortillas så krävs det fem kilo kyckling, ett kilo ost och fyra förpackningar tortillabröd för att få alla mätta vid en middag.

Annons

22-barnsfamiljen försörjer sig utan bidrag

Den stora familjen behöver inte förlita sig på statliga bidrag för att få det att gå runt, utan är noggranna med att kunna försörja för den enorma barnskaran på egen hand – Noel Radford driver en pajaffär som drar in pengarna, medan Sue är hemma och tar hand om barnen. Innan de fick yngsta dottern Hallie, som de säger blir det sista barnet, hade de räknat ut att de lagt en miljon pund på att försörja sina barn – närmare 12 miljoner kronor.

– Jag försöker låta bli att tänka på vad allt kostar. Vad jag kunde ha haft i stället, skämtar Noel i programmet.

– En snygg skrytig bil. En Porche på uppfarten. Vi hade kunnat bo i en herrgård, säger Sue.

Annons