Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kidnappad flicka återfunnen levande – efter sex år

02 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKBTX.
Heather och Penelope Inks.
Penelope Inks var 11 år när hon kidnappades av sin mamma Heather Inks i Texas i USA.
Då hade Heather varit i vårdnadstvist med Penelopes pappa, exmaken Kevin i två år.
Nu har polisen hittat den numera 16-åriga Penelope, och kunnat gripa mamman.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Penelope Inks var bara 11 år när hon 2014 kidnappades av sin mamma, den tidigare modellen Heather Inks, från sitt hem i Texas, USA. Heather hade då legat i vårdnadstvist med exmaken tillika Penelopes pappa, Kevin Inks, i två år efter skilsmässan.

Från början förbjöd Heather Kevin att träffa sin dotter, trots att han hade fått besöksrättigheter i vårdnadsuppgörelsen, och till slut blev det i stället Kevin som gavs ensam vårdnad om Penelope. Det var då det brast för Heather. I stället för att dyka upp i domstolen så kidnappade hon den 11-åriga dottern, och Heather blev snart efterlyst av FBI, och klassades som ”beväpnad och farlig”.

Det var ett samtal till polisen som Heather själv gjorde som till slut blev avgörande för att hon skulle kunna gripas. Heather Inks ringde nämligen in till polisen i Madisonville, där Kevin bor, och anklagade honom anonymt för att försöka förgifta henne. Heather använde en av sina fejkade identiteter, men polisen förstod att det var hon.

Annons

Penelope Inks svårt tärd efter sex år som kidnappad

Polisen lyckades spåra Heather till ett motell, där de hittade både henne och dottern Penelope. Den numera 16-åriga dottern hittades svårt avmagrad, och ska bara ha vägt 33 kilo, då hon inte fick annat att äta än godis och läsken Dr Pepper.

– Poliserna kom till ett annat motell och upptäckte Penelope på rummet. Penelope hittades i ett utmärglat tillstånd, säger polisens presstalesperson.

16-åringen vårdas och undersöks nu på sjukhus.

Pappa Kevin är lättad och samtidigt orolig för dotterns hälsa.

– Som ni kan förstå är vi väldigt emotionella just nu, och många fler detaljer om gripandet av min exfru och min dotter kommer komma. Samtidigt är min dotter inte i fysisk eller psykisk form att hantera ännu mer stress, säger Kevin Inks.

Källa: Daily Shared.

Annons