Heather och Penelope Inks.

1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Penelope Inks var bara 11 år när hon 2014 kidnappades av sin mamma, den tidigare modellen Heather Inks, från sitt hem i Texas, USA. Heather hade då legat i vårdnadstvist med exmaken tillika Penelopes pappa, Kevin Inks, i två år efter skilsmässan.

Från början förbjöd Heather Kevin att träffa sin dotter, trots att han hade fått besöksrättigheter i vårdnadsuppgörelsen, och till slut blev det i stället Kevin som gavs ensam vårdnad om Penelope. Det var då det brast för Heather. I stället för att dyka upp i domstolen så kidnappade hon den 11-åriga dottern, och Heather blev snart efterlyst av FBI, och klassades som ”beväpnad och farlig”.

Ålderdomshemmets lösning på ensamheten – gos med gullig valp

Det var ett samtal till polisen som Heather själv gjorde som till slut blev avgörande för att hon skulle kunna gripas. Heather Inks ringde nämligen in till polisen i Madisonville, där Kevin bor, och anklagade honom anonymt för att försöka förgifta henne. Heather använde en av sina fejkade identiteter, men polisen förstod att det var hon.

Penelope Inks svårt tärd efter sex år som kidnappad

Polisen lyckades spåra Heather till ett motell, där de hittade både henne och dottern Penelope. Den numera 16-åriga dottern hittades svårt avmagrad, och ska bara ha vägt 33 kilo, då hon inte fick annat att äta än godis och läsken Dr Pepper.

– Poliserna kom till ett annat motell och upptäckte Penelope på rummet. Penelope hittades i ett utmärglat tillstånd, säger polisens presstalesperson.

Mamman tvingades adoptera bort sonen – återförenade efter 33 år

16-åringen vårdas och undersöks nu på sjukhus.

Pappa Kevin är lättad och samtidigt orolig för dotterns hälsa.

– Som ni kan förstå är vi väldigt emotionella just nu, och många fler detaljer om gripandet av min exfru och min dotter kommer komma. Samtidigt är min dotter inte i fysisk eller psykisk form att hantera ännu mer stress, säger Kevin Inks.

Källa: Daily Shared.

Johanna Möllers liv i fängelset – det här får vi veta i Expressens dokumentär