Johanna Möller sitter på anstalten i Ystad.

1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Johanna Möller blev känd som ”Arboga-kvinnan” efter att hon och hennes 23 år yngre pojkvän Mohammed Rajabi 2016 anklagades för att ha mördat Möllers far, och försökt döda hennes mamma. 2017 dömdes Rajabi till 14 års fängelse, för mord och försök till mord, medan Möller fick livstidsfängelse för anstiftan till mord på sin pappa, och dessutom dömdes för att ha mördat sin make. I hovrätten 2018 frikändes Johanna Möller för mordet på maken, men resten av tingsrättens dom slogs fast.

Nu sitter Johanna Möller av sin livstidsdom på kvinnofängelset i Ystad tillsammans med några av landets farligaste kvinnliga mördare.

Expressen har gjort ett antal intervjuer med Johanna Möller inne på anstalten, och nu släppt dokumentären Möller inifrån fängelset. Här är vad vi tar med oss från dokumentären!

17-åriga Cammilla blev kär i mördaren Peter Madsen – nu berättar hon

Johanna Möllers umgänge med mördare inne på anstalten

Johanna Möller är omgiven av mördare och andra grovt kriminella på anstalten i Ystad, där hon sitter nu. Där har hon bra koll på de andra intagna, och vad de är dömda för, och berättar i dokumentären om sina fängelsekamrater.

– Hon högg ihjäl sin make med en yxa i huvudet, när han låg och sov. Förstå, en yxa i huvudet, säger hon om en dömd kvinna på anstalten.

– Har du pratat med henne om det, undrar Expressens reporter.

– Ja, vi har varit på samma avdelning, svarar Johanna Möller.

Hon fortsätter och berättar om både sin bästa vän i fängelset, som hon inte nämner vid namn, och rumskamraten Sara Lundblad, som mördade sin pappa tillsammans med sin pojkvän.

– Och min bästa väninna, hon har strypt en, det är så jävla sjukt, fattar ni? I kväll är det förresten om min rumskamrat i TV3, ”miljonärsmordet”. Hon fick ju 16 år för att hon och hennes pojkvän sköt pappan, grävde ner honom på potatisåkern och målade om inne.

Victoria brevväxlade med Juha Valjakkala: ”Hade alla förälskelsekänslorna”

Möllers tunga möten med sina barn i fängelset

Johanna Möller är sexbarnsmamma, och får träffa sina barn emellanåt på anstalten. Dock aldrig längre än 30 minuter i taget, då risken för att hon ska manipulera barnen anses vara för stor, berättar hon i dokumentären.

Johanna Möller berättar att hon fått panikångestattacker över att träffa sina barn medan hon sitter fängslad.

– Jag var helt knäckt igår. Jag stod ute på verkstaden och fick panikångestattacker och grät. Det är skitjobbigt att veta att de ska komma. Jag förstår de som säger att de inte vill träffa sina barn när de sitter inne. För det gör för ont. Man pallar inte.

Så håller hon sig upptagen på Anstalten Ystad

Johanna Möller har suttit fängslad i flera år, och håller koll på antalet månader hon suttit inne.

– Jag har suttit isolerad i 22 månader, fattar du, 22 månader? Det är konstigt att jag inte har blivit mer skadad än jag är, säger hon i dokumentären.

För att få tiden att gå på anstalten så ägnar hon sig bland annat åt träning.

– Jag tränar tre gånger i veckan. Gym två gånger i veckan, och i dag började en cirkelträning. Jag är helt skakig i benen.

Sigrid är gift och har barn med dödsdömd mördare

Johanna Möllers konflikt med mördaren Linda Granvold

Strax efter att Johanna Möller kom till anstalten i Ystad 2018, så hamnade hon i konflikt med mördaren Linda Granvold. Linda Granvold menade att Johanna Möller försökt leja andra intagna att mörda ”Arbogakvinnans” mamma för en miljon kronor när de kom ut från anstalten. Johanna Möller förnekar alla anklagelser.

– Jag värsta gangstern liksom, vad ska man göra, säger hon som svar på vad hon menar är felaktiga anklagelser.

Hon erkänner att hon hotas av andra i fängelset, men att hon samtidigt inte känner sig hotad.

– Jag är alltid jätteomtyckt av alla, säger Johanna Möller i Expressens dokumentär.

Svenska Natashja skrev brev till seriemördaren Richard Ramirez