Foto: Facebook/Instagram

Nu uttrycker föräldrar oro på sociala medier om de sexualiserade dockorna.

En av Storbrittaniens mest populära dockor, L.O.L Surprise! dolls, har fått utstå hård kritik från föräldrar på sociala medier som menar att leksakerna sexualiserar flickor. Detta skriver Daily Mail.

En av dem som uttrycker sin ilska över dotterns leksaker är Kate Worsfold.

– Jag trodde inte att det var möjligt att något sådant här skulle kunna hända under våra näsor. Vi måste stå upp för våra barn, säger hon.

Nu uttrycker föräldrar ilska över leksakerna. Foto: Instagram

– Som mamma är jag så förbannad över att min dotter har haft dessa leksaker i vårt hus, utan att jag vetat om något.

Nätstrumpbyxor och rött läppstift

I ett klipp med över elva miljoner visningar visar hon vad som händer när man lägger ner dockorna i iskallt vatten. En del ändrar färg, andra förändrar sin klädsel.

När Kate lägger ner en docka med rött läppstift, underkläder och nätstrumpbyxor – en utstyrsel hon menar är sexualiserande – händer det som gör henne som mest upprörd.

I skrivande stund har klippet över elva miljoner visningar. Foto: Facebook

– Nu står det ”varning” över hennes privata delar. Runt handlederna har det uppenbarat sig svarta handklovar. Vad i helvete är detta för skit? Detta är det vidrigaste jag har sett. Vem tror att det är okej att göra det här?

Företaget bakom Bratz

Enligt Daily Mail har flera andra föräldrar också gjort upptäckter genom att lägga dockorna i iskallt vatten, som djävulssvansar, tatueringar och sexuellt utmanande underkläder.

Foto: Instagram

I ett uttalande säger företaget bakom dockorna, MGA Entertainment, att de har gjort förändringar i designen och erkänner att ”en liten del har haft olämplig klädsel eller märkning”.

Företaget är detsamma som står bakom Bratzdockorna.

LÄS MER:

Runar berättar sanningen om Carola: ”Jag har varit tyst i alla år”

Jessica Almenäs om stora problemen efter corona

TV4-tittarnas kritik efter Maria Forsbloms uppmaning i Nyhetsmorgon